ΔΗΣΥ: Διαγράφεται καθαρά η πορεία επιστροφής στην ομαλότητα

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Πρόδρομου Προδρόμου.

Τοποθετήσεις για την έγκριση της εταιρική σχέσης Κύπρου-Ε.Ε., για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, για την αποπαγοποίηση θέσεων στο Δημόσιο και τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, για το χειρισμό Μη εξυπηρετούμενων δανείων και τη διαδικασία διαμεσολάβησης

Η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη ακολουθεί με συνέπεια μια πορεία μεταρρυθμίσεων και δραστικής διόρθωσης δομών και λειτουργιών στο κυπριακό κράτος και την οικονομία, η οποία μέχρι τώρα στέφεται με επιτυχία. Έχουμε όμως δρόμο ακόμα μπροστά μας.

Η χώρα ήδη επέστρεψε στις αγορές. Οι σχετικοί δείκτες καθώς και οι εκτιμήσεις ουδέτερων φορέων και παρατηρητών δείχνουν ότι η Κύπρος θα τα καταφέρει. Αυτός είναι ο στόχος μας. Προκειμένου σύντομα αυτές οι αλλαγές στις δομές και τις λειτουργίες να δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο που μέσα από επενδύσεις και οικονομική δραστηριότητα θα φέρει τις απαραίτητες θέσεις εργασίας και τα εισοδήματα ξανά στους Κυπρίους.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ  – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΟΣ ΔΙΣ

Στην πορεία για επιστροφή στην ομαλότητα και ανάπτυξη σημαντικό στήριγμά μας είναι η εταιρική σχέση με την Ε.Ε. Σημειώνουμε με ικανοποίηση ότι την περασμένη Παρασκευή, 20 του μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη «συμφωνία εταιρικής σχέσης» που αφορά τη στρατηγική για την αξιοποίηση των κονδυλίων που θα συνεχίσουν να ρέουν από τα ευρωπαϊκά ταμεία στην οικονομία μας, κατά την περίοδο 2014-2020.

Γίνεται λόγος για ποσά € 736 εκ. από την Πολιτική Συνοχής και άλλα € 132 εκ. για την αγροτική ανάπτυξη. Ενώ στον τομέα αλιείας και ναυτιλίας η Κύπρος θα τύχει χρηματοδότησης € 40 εκ. από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.
Υπολογίζουμε πολύ σε αυτούς τους πόρους και θα πρέπει να γίνει βέλτιστη αξιοποίησή τους για την επαναφορά της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Όπως προβλέπεται, η χώρα μας θα επενδύσει στον τουρισμό, στην ενέργεια, στη βιομηχανία αγροτικών τροφίμων, ανάπτυξη αστικών συγκοινωνιών, υγεία, περιβάλλον και τις τεχνολογίες επικοινωνίας και πληροφοριών.

Ταυτόχρονα, χάρη στις προσπάθειες της Κυβέρνησης και τη θετική ανταπόκριση των εταίρων μας, έχουμε στο εξής το πλεονέκτημα της εδώ παρουσίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Στο μεταξύ και προσπαθώντας να ενισχύσει τις αντοχές και τη συνοχή της κοινωνίας η Κυβέρνηση εισάγει τη μεγάλη μεταρρύθμιση της κοινωνικής πολιτικής μέσα από το σύστημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Μια μεταρρύθμιση που θα εξορθολογίσει την κοινωνική πολιτική, αποτρέποντας αστοχίες, περιττή γραφειοκρατία και τυχόν καταχρήσεις. Μια πολιτική που θα μεγιστοποιήσει το κοινωνικό και ανθρώπινο όφελος από το δημόσιο χρήμα που διατίθεται για το σκοπό αυτό.

Επικροτούμε ανεπιφύλακτα την κατεύθυνση που δίνει η Κυβέρνηση. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση. Είναι φυσικό σε μια μεγάλη αλλαγή να υπάρχουν ερωτήματα και απόψεις. Κατανοώντας ταυτόχρονα και διάφορες επιφυλάξεις, επιμέρους παρατηρήσεις, αλλά και εισηγήσεις, προτείνουμε να αφήσουμε τη μεταρρύθμιση, η οποία σχεδιάστηκε στη βάση των βέλτιστων μεθόδων και αρχών που ισχύουν ανά το διεθνές, να εφαρμοστεί. Θα κάνουμε αποτίμηση και τυχόν αναγκαίες αναπροσαρμογές όταν τη δούμε στην πράξη.

ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ

Ταυτόχρονα, έχουμε πολλά και διάφορα δείγματα και σημεία της επιτυχούς επιστροφής στην ομαλότητα. Σιγά-σιγά λειτουργίες του κράτους και ανάλογες πολιτικές θα αποκατασταθούν. Αυτό δείχνουν, για παράδειγμα, οι γενικές οδηγίες για μικρότερες περικοπές στις δαπάνες για τον Προϋπολογισμό του 2015.

Σε αυτή την κατεύθυνση όμως και επειδή βρισκόμαστε στα μισά του δρόμου και οι κίνδυνοι δεν έχουν εκλείψει, πρέπει να διατηρήσουμε το πνεύμα εγρήγορσης και να μην παρασυρθούμε.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός επισημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διολισθήσουμε ξανά σε καταστροφικές πρακτικές του παρελθόντος.

Αυτό ισχύει για τη διαδικασία αποπαγοποίησης θέσεων και προαγωγών στο δημόσιο τομέα. Παράλληλα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αλλαγές που προωθούνται με τη γενική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα. Δεν μπορεί να γίνονται προσλήψεις και προαγωγές στη βάση μόνο του παλιού μοντέλου. Τα ανάλογα ισχύουν και σχετικά με τους Κανονισμούς για τη χρήση υπηρεσιακών οχημάτων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Και τα δυο αυτά θέματα εξετάζονται αυτή τη στιγμή στη Βουλή και το κόμμα μας θα φροντίσει να τοποθετηθεί με την απαραίτητη σύνεση. Γνώμονας και κριτήριο είναι ότι μαζί με την επιστροφή στην ομαλότητα πρέπει να στοχεύουμε σε ένα νέο μοντέλο κράτους συνδεδεμένο με ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

Η παράταξή μας υπενθυμίζει ότι όσο απαραίτητο ενδιάμεσο στάδιο και αν είναι η επαναλειτουργία των κανονικών διαδικασιών στο δημόσιο τομέα, η πραγματική επιστροφή στην ομαλότητα θα είναι όταν θα μειώνεται δραστικά η ανεργία στην πραγματική οικονομία.

ΚΛΕΙΔΙ, Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟ-ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Νευραλγικής σημασίας για την εξομάλυνση και την νέα ανάπτυξη της οικονομίας είναι η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανοιχτών προβλημάτων στο χρηματο-οικονομικό σύστημα.

Προφανής προτεραιότητα είναι ο χειρισμός του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

1. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, επαναλαμβάνοντας ότι οι τράπεζες θα πρέπει να δείξουν το απαραίτητο ενδιαφέρον και μεγαλύτερο ζήλο για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, σημειώνει ότι είναι μεγάλης σημασίας η ενεργοποίηση το ταχύτερο δυνατό του Φορέα Επίλυσης Χρηματο-οικονομικών διαφορών. Διαμέσου του Χρηματο-οικονομικού Επιτρόπου και της διαδικασίας διαμεσολάβησης ελπίζουμε ότι θα υποβοηθηθεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης βιώσιμων δανείων και θα βρουν ένα σημαντικό στήριγμα οι μεμονωμένοι δανειολήπτες για τα βιώσιμα δάνεια. Αλλά ταυτόχρονα και οι τράπεζες θα πρέπει να κινηθούν αποφασιστικά για το μέρος εκείνο του δανεισμού που θα κριθεί μη βιώσιμο.

2. Υπάρχουν ωστόσο ζητήματα που αφορούν το κανονιστικό πλαίσιο, τα οποία χρειάζονται συζήτηση. Υπάρχουν κατά την άποψή μας βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν. Γι’αυτό θα επιδιώξουμε να συζητήσουμε με την Κεντρική Τράπεζα επιμέρους ζητήματα για το χειρισμό των προσωρινά μη εξυπηρετούμενων δανείων.