ΔΗΣΥ για Pandora Papers : Προκαλεί θλίψη η απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης από τα κόμματα

Προκαλεί θλίψη η απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης από τα κόμματα, αανφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση, ο Δημοκρατικος Συναγερμος για το  ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για Pandora Papers

Η ανακοίνωση:

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός και ως μέλος της μεγαλύτερης ομάδας της Ευρωβουλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συντάσσεται με κάθε πολιτική που σκοπό έχει την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εν γένει το σύνολο των διαστάσεων που αφορούν την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος. Το έχουμε αποδείξει με τις πράξεις μας και τις πολιτικές μας σε συνεργασία και με την κυβέρνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο σημειώνουμε ότι προκαλεί θλίψη η απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης από κόμματα στο εσωτερικό της χώρας, της χτεσινής απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για έρευνα αναφορικά με την υπόθεση των Pandora Papers.

Με μοναδικό σκοπό και πάλι την επίθεση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συμψηφίζουν την ονομαστική αναφορά προς το πρόσωπό του με άλλους πολιτικούς που ίδρυσαν υπεράκτιες εταιρείες για τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων. Όταν μάλιστα οι συγγραφείς της έρευνας δεν εμπλέκουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε τέτοιες υποθέσεις, κάτι που τονίζει και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός που ενέγραψε το θέμα των Pandora Papers για συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών, πριν την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Ως εκ τούτου κάθε αντιπολιτευτική απόπειρα που βασίζεται στη σωρευτική λογική και που σκοπό έχει μόνον να πλήξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όχι μόνο μας βρίσκει αντίθετους αλλά είναι και αντίθετη με το γράμμα και το πνεύμα της τεκμηρίωσης που απαιτεί η χτεσινή απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου.