ΔΗΣΥ για ΣΚΤ: Διασφαλίστηκαν οι καταθέσεις και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα

Διασφαλίστηκαν οι καταθέσεις και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ανέφερ σε δηλώσεις του εκ μέρους του ΔΗΣΥ, ο βουλευτής Δημήτρης Δημητρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να εισηγηθεί στον Γενικό Εισαγγελέα την διεξαγωγή έρευνας για τα του Συνεργατισμού.

Χαιρετίζουμε την πολιτική βούληση του Προέδρου και σημειώνουμε ότι είναι και δική μας θέση, όπως άλλωστε δήλωσε τις προάλλες ο Πρόεδρος της Παράταξης, Αβέρωφ Νεοφύτου, η διεξαγωγή έρευνας, η οποία θα καλύπτει όλες τις περιόδους, θα είναι αυστηρή, αντικειμενική και ανεξάρτητη.

Την ίδια ώρα χαιρετίζουμε και την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για το διορισμό Ερευνητικής Επιτροπής για σχετική έρευνα. Για τον Δημοκρατικό Συναγερμό ο σεβασμός των πορισμάτων είναι και δεδομένος και αυτονόητος.

Παράλληλα, σημειώνουμε και καταγράφουμε τις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αναγκαίες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να στηρίξουμε ένα βελτιωμένο πλαίσιο. Μέσα από το οποίο θα προστατεύονται οι δανειολήπτες που πραγματικά το έχουν ανάγκη αλλά κυρίως θα αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Θα ήταν όμως παράλειψη να μην τονίσουμε ότι το πλέον σημαντικό σήμερα είναι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, κάτι που διασφαλίστηκε. Όπως διασφαλίστηκαν, επίσης, και τα χρήματα των καταθετών του Συνεργατισμού.