ΔΗΣΥ για ΡΙΚ: Η δική μας απόφαση τροχιοδρόμησε εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή του ΡΙΚ πραγματοποίησαν σήμερα ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, στα κεντρικά γραφεία της παράταξης.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Βουλευτής Αμμοχώστου κ. Ονούφριος Κουλλά προέβη στην πιο κάτω δήλωση, εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού:

Έχουμε ακούσει τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου. Φαίνεται ότι η δική μας απόφαση τροχιοδρόμησε εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η απόφαση μας φαίνεται ότι λειτουργεί καταλυτικά έτσι ώστε να πετύχουμε εκείνες τις αλλαγές που όλοι ανεξαιρέτως επιθυμούν. Επιθυμούμε αλλαγές που αφορούν την δομή και τη σωστή διοίκηση και διαχείριση των ανθρώπινων και των οικονομικών πόρων εντός του ιδρύματος. Επιθυμούμε και εκείνες τις αλλαγές που αφορούν στην ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων και γενικότερα του ρόλου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όπως ακριβώς επιβάλουν και οι ευρωπαϊκοί κανόνες.

Οι ευρωπαϊκοί κανόνες θεωρούν επιβεβλημένη την ύπαρξη δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την αναγκαία οικονομική στήριξη από την πολιτεία υπό προϋποθέσεις που ορίζονται ως τέτοιες σαν μια δημόσια αποστολή διαφορετική από οποιοδήποτε άλλο σταθμό που έχει περισσότερο εμπορικό χαρακτήρα.

Η απόφαση μας δεν ήταν στιγμιαία, ήταν κατόπιν βαθέως προβληματισμού. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και βεβαίως θα συμβάλουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός για να επιτευχθούν εκείνες οι αλλαγές έτσι ώστε να έχουμε στον τόπο μας την δημόσια ραδιοτηλεόραση που αξίζει σε όλους μας, σε όλους τους πολίτες οι οποίοι στο τέλος της ημέρας είναι και οι χρηματοδότες του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου να «οι τροποποιήσεις έχουν ικανοποιήσει τον Δημοκρατικό Συναγερμό», ο κ. Κουλλά απάντησε ότι:

Σίγουρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Δεν θέλω όμως να προκαταβάλω την οποιαδήποτε απόφαση. Θα συζητηθεί στην επιτροπή οικονομικών για τον προϋπολογισμό, αύριο το πρωί. Θα συζητήσουμε αμέσως μετά και στην κοινοβουλευτική μας ομάδα.

O Πρόεδρος του ΡΙΚ Ανδρέας Φράγκος ανέφερε ότι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ για τον νέο τροποποιημένο προϋπολογισμό που κατέθεσε το Ίδρυμα και πως επιφυλάσσεται να επανέλθει με συμπληρωματικό προϋπολογισμό για «ένα περαιτέρω ενισχυμένο πρόγραμμα με πολιτιστικές και ειδησεογραφικές εκπομπές. Επίσης ενημερώσαμε τον ΔΗΣΥ για το γεγονός ότι μέσα από την καταρχήν αυτή αρνητική εξέλιξη, προσπαθήσαμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, το ΔΣ και όλες οι συντεχνίες του ΡΙΚ, να την μετατρέψουμε σε μια θετική δυναμική».

Ως αποτέλεσμα, πρόσθεσε, είχαν την υπογραφή μιας καταρχήν συμφωνίας με τις συντεχνίες για την πορεία επίλυσης χρονιζόντων προβλημάτων του ΡΙΚ. «Θέσαμε αυστηρά χρονοδιαγράμματα και δεσμευθήκαμε πλέον όλοι γραπτώς πως θα προσφέρουμε λύσεις σε σοβαρά προβλήματα, όπως είναι το οργανόγραμμα, το εργασιακό καθεστώς των ανθρώπων του ΡΙΚ, οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, οι μόνιμοι συνεργάτες. Και επίσης δεσμευθήκαμε να υποβάλλουμε πρόταση για την οικονομική ανεξαρτησία και αυτονομία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Ζήτησαν κατέληξε, την στήριξη σε αυτή τους την προσπάθεια του Προέδρου του ΔΗΣΥ και του κόμματος του.