ΔΗΣΥ για Παιδεία: Τώρα χρειάζεται να συμπεριφερθούμε όλοι με υπευθυνότητα

ΔΗΣΥ για Παιδεία: Τώρα χρειάζεται να συμπεριφερθούμε όλοι με υπευθυνότητα

Σε δηλώσεις του για τις τελευταίες εξελίξεις στη Παιδεία, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, βουλευτής Δημήτρης Δημητρίου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι τώρα χρειάζεται να συμπεριφερθούμε όλοι με υπευθυνότητα.

Αυτούσια η δήλωση:

Σήμερα έχουμε ακόμα μια πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας με σκοπό να εκτονωθεί η κρίση στον χώρο της παιδείας και να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά. Η σημερινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου αποδεικνύει στην πράξη τη θέληση της κυβέρνησης και του ίδιου του Προέδρου προσωπικά για να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Εκεί που θα πρέπει να γίνει και η μεγάλη συζήτηση για όλα τα ζητήματα, πέραν των τεσσάρων συγκεκριμένων μέτρων, για το μέλλον της παιδείας και του εκπαιδευτικού συστήματος, για το μέλλον των παιδιών μας.

Εμείς, καλούμε και σήμερα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών να προσέλθουν στον διάλογο και να εγκαταλείψουν τα μέτρα που πλήττουν τους μαθητές και το δημόσιο σχολείο. Τώρα χρειάζεται να συμπεριφερθούμε όλοι με υπευθυνότητα. Τώρα είναι η ώρα του γόνιμου και αποτελεσματικού διαλόγου.