ΔΗΣΥ για Παιδεία: Η Κυβέρνηση λειτούργησε με πολλή ανεκτικότητα

Ο σεβασμός μας στους εργαζομένους και στο δικαίωμα τους για απεργία είναι δεδομένος. Την ίδια ώρα όμως πρέπει να διασφαλίσουμε, ως πολιτεία, το δικαίωμα στην εκπαίδευση των 120 χιλιάδων μαθητών, ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Βουλευτής, Δημήτρης Δημητρίου.

Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν λειτούργησε με αλαζονεία αλλά με πολλή ανεκτικότητα. Παρά τις επανειλημμένες αναιρέσεις από τους συνδικαλιστές των όσων είχαν συμφωνηθεί με την Κυβέρνηση, τόσο στις 27 Ιουλίου, στην πρώτη συνάντηση των ηγετών των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και στην 2η συνάντηση, στις 23 Αυγούστου, έγινε και μια τρίτη προσπάθεια με την διυπουργική επιτροπή στις 6 Σεπτεμβρίου. Και παρά το πλαίσιο συμφωνίας που δημιουργήθηκε, με τις σαφώς βελτιωμένες προτάσεις, και πάλι δεν τήρησαν, οι ηγέτες των συντεχνιών, τα όσα συμφωνήθηκαν.

Ο σεβασμός μας στους εργαζομένους και στο δικαίωμα τους για απεργία είναι δεδομένος. Την ίδια ώρα όμως πρέπει να διασφαλίσουμε, ως πολιτεία, το δικαίωμα στην εκπαίδευση των 120 χιλιάδων μαθητών.