ΔΗΣΥ για Νιαζί και μεταναστευτικό: Αυτή είναι και η θέση του ΑΚΕΛ;

Αυτή είναι και η θέση του ΑΚΕΛ; Διερωτάται σε γραπτή ανακοίνση ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφορικά με τις δηλώσεις Κιζίλγιουρεκ για μεταναστευτικό

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Διαβάσαμε με έκπληξη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη δήλωση του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζιλγιουρέκ για το μεταναστευτικό, όπου λέει μεταξύ άλλων, πως είναι «θεωρίες συνωμοσίας για εσωτερική κατανάλωση τα περί καλά οργανωμένου σχεδίου της Τουρκίας» αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στον Έβρο.

Το τι πιστεύει ο κ. Κιζιλγιουρέκ είναι δικό του θέμα προφανώς. Αλλά πριν τα πει αυτά, για εσωτερική κατανάλωση μάλλον, θα μπορούσε να παρακολουθήσει τις δηλώσεις των ίδιων των Τούρκων αξιωματούχων, των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο και τα ντοκουμέντα που τα αποδεικνύουν.

Καλό επίσης θα είναι να μας ενημερώσει το ΑΚΕΛ για το τι τελικά πιστεύει. Η θέση του Eυρωβουλευτή είναι και θέση του ΑΚΕΛ; Οι στιγμές είναι κρίσιμες και η διαχείριση του ζητήματος απαιτεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα από όλους. Και από το ΑΚΕΛ. Δηλώσεις αυτού του περιεχομένου, είτε τις πιστεύουν είτε ακόμη χειρότερα αν δεν τις πιστεύουν, δεν βοηθούν καθόλου.

Εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο του ορθολογισμού και του πραγματισμού. Με αλληλεγγύη και σεβασμό στους ανθρώπους που χρειάζονται προστασία και άσυλο από τη μια, αλλά και με επίγνωση πως η χώρα μας δεν μπορεί να δεχτεί όλους όσοι έχουν έρθει.

Όπως αποφασίστηκε και στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση βελτιώνουμε υποδομές και διαδικασίες για να εξετάζονται πιο γρήγορα οι αιτήσεις πολιτικού ασύλου, επιταχύνουμε τον επαναπατρισμό αιτητών που απορρίπτονται, προχωρούμε στην πάταξη των εικονικών γάμων και μπαίνει ένα τέλος στους εικονικούς φοιτητές.

Χρειάζεται να κάνουμε και άλλα από μόνοι μας. Και σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται ενότητα και ομοφωνία, κάτι που το ΑΚΕΛ δυστυχώς φαίνεται πως ούτε και σε αυτό το θέμα διαθέτει.