ΔΗΣΥ για κόμματα αντιπολίτευσης: Κάνουν θόρυβο χωρίς να ασχολούνται με την ουσία

Σε γραπτή ανακοίνωση του, ο Εκπρόσωπος  Τύπου του ΔΗΣΥ, Προδρομος Προδρόμου αναφερόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι κάνουν θόρυβο χωρίς να ασχολούνται με την ουσία:

“Είναι προφανές ότι οι υποψήφιοι, τα επιτελεία τους αλλά και πολιτικές δυνάμεις έβαλαν πλώρη για τις προεδρικές εκλογές και θεωρούν πως τα πάντα πρέπει να τύχουν «αξιοποίησης» ώστε να πληγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Θεωρούν λοιπόν ότι επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος με αριθμό πολιτών, ενημερώνοντας τους για τα πεπραγμένα των διαπραγματεύσεων είναι ευκαιρία για να διαμαρτύρονται και να κάνουν θόρυβο.

Ας αφήσουμε όμως τα παρεμφερή. Ποιά είναι η ουσία;

Η ουσία είναι ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαπραγματεύτηκε υπεύθυνα και με αποφασιστικότητα, δείχνοντας ότι επιδιώκει τη λύση του Κυπριακού, αλλά ταυτόχρονα ξέρει να υπερασπίζεται και τα συμφέροντα του κυπριακού ελληνισμού και την πραγματική βιωσιμότητα μιας συμφωνίας. Η ουσία είναι ότι ο Πρόεδρος έφερε την Τουρκία να συζητά, ενώπιον του γ.γ. των Η.Ε. την κατάργηση των Εγγυήσεων και την παραίτησή της από παρεμβάσεις στα κυπριακά πράγματα.

Η ουσία είναι ότι στο εξής και στην επόμενη προσπάθεια για λύση του Κυπριακού, στη βάση και του “πλαισίου Γκουτέρες”, θεωρείται πλέον ότι η Κύπρος μετά τη λύση πρέπει να γίνει φυσιολογικό κράτος και βέβαια να απαλλαγεί από εγγυήσεις-παρεμβάσεις και από κατοχικά στρατεύματα.

Το εθνικό θέμα δεν είναι οι συζητήσεις για τις διαπραγματεύσεις, αλλά η ίδια η διαπραγμάτευση για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής. Μια διαπραγμάτευση αποφασιστική, που θα φτάνει μέχρι και τον σκληρό πυρήνα.

Σχετικά με την εντύπωση που έχουν ότι όσο περισσότερο κατηγορούν τον πρόεδρο, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουν να επιστρέψουν στην εξουσία που διαχειρίστηκαν, με τα γνωστά αποτελέσματα, μεταξύ 2003 και 2013, ας μη ματαιοπονούν.

Πιστεύουν στ’ αλήθεια ότι στις εκλογές σε έξι μήνες οι πολίτες μπορεί να θέλουν για πρόεδρο της χώρας κάποιον όπως ο υποψήφιος ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-Αλληλεγγύης, ο οποίος εφ’ όλης της ύλης αρνείται τις διαπραγματεύσεις για λύση; Θα θέλουν κάποιον που ακόμα και προσκλήσεις του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών θα αρνείται από φοβία;

Ή μήπως θα θέλουν πρόεδρο κάποιον από το χώρο του ΑΚΕΛ, όπως ο κ. Σ. Μαλάς, με την πολιτική να δώσουμε περισσότερα στην τουρκική πλευρά και να τα κάνουμε «όλα πακέτο», μόνο και μόνο «για να δούμε τι θα γίνει»;

Ο λαός έχει γνώση και έχει δει επί τω έργω τον Νίκο Αναστασιάδη να επιδιώκει λύση, αλλά και να υπερασπίζεται σθεναρά τα συμφέροντα της Κύπρου. Θα κρίνει και τις πολιτικές που εκπροσωπούν οι υποψήφιοι που κατακρίνουν”.