ΔΗΣΥ για ακρίβεια: Απαιτούνται μόνιμα μέτρα και σοβαρές πολιτικές

Δήλωση Βουλευτή και Εκπροσώπου Τύπου κ. Ονούφριου Κουλλά για ακρίβεια

Τα χθεσινά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας καταδεικνύουν ότι το κόστος ζωής συνεχίζει να αυξάνεται. Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό συμπίπτει με μια περίοδο ιδιαίτερα ψηλών επιτοκίων.

Είναι για αυτό που ο Δημοκρατικός Συναγερμός θεωρεί πως, στις παρούσες συνθήκες, απαιτούνται μόνιμα μέτρα και σοβαρές πολιτικές μακροπρόθεσμου ορίζοντα και όχι απλώς πολιτικές μιας πνοής.

Έχουμε ήδη εισηγηθεί ένα στοχευμένο φορολογικό μέτρο για τις οικογένειες μεσαίου εισοδήματος που ο ένας εκ των δύο συζύγων είναι χαμηλόμισθος. Εισηγηθήκαμε επίσης περαιτέρω στήριξη στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, που πλήττονται αναλογικά περισσότερο από την αύξηση των τιμών ενέργειας και τροφίμων.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα έχουμε εισηγηθεί βελτιώσεις στα κίνητρα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ενίσχυση των κινήτρων για επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Μέτρα που έχουν μόνιμο όφελος για τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την οικονομία μας στο σύνολό της.

Αναμένουμε επίσης εδώ και καιρό την έναρξη του σχεδίου για επενδύσεις αποθήκευσης ενέργειας έτσι ώστε να μην χάνεται η πράσινη ενέργεια που παράγεται από ΑΠΕ. Πιστεύοντας παράλληλα πως χρειάζεται πλέον ένας νέος και πιο φιλόδοξος σχεδιασμός για την ενεργειακή μας μετάβαση.

Εν ολίγοις η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί πως απαιτούνται πολιτικές με μόνιμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για το σύνολο της κοινωνίας μας.