ΔΗΣΥ: Αυτοί είναι οι έξι υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού για επιλογή των υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές. Οι κάλπες άνοιξαν στις 12:30 και η διαδικασία της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε γύρω στις 14:30. Οι σταυροί προτίμησης ήταν από δύο μέχρι τέσσερις και δικαίωμα ψήφου είχαν τα 130 μέλη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι εκλεκτοί του ΔΗΣΥ για τις Ευρωεκλογές είναι οι: Κωνσταντίνος Πετρίδης (77  ψήφοι), Μιχάλης Χατζηπαντέλας (92 ψήφοι) , Χρίστος Αγγελίδης (66 ψήφοι), Λουκάς Φουρλάς (74 ψήφοι).

Εκτός έμειναν ο Μάριος Πελεκάνος με 61 ψήφους και ο Ονησίφορος Ιορδάνους, με 32 ψήφους.

Ακόμη δύο θέσεις έχουν καλυφθεί λόγω ποσόστωσης από την Ελένη Σταύρου και τη Χριστιάνα Ξενοφώντος. 

Στο πρώτο μέρος η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου απευθύνθηκε στα μέλη του Σώματος τονίζοντας την ανάγκη από σήμερα όλοι ενωμένοι και συσπειρωμένοι να δώσουμε τη μάχη των Ευρωεκλογών, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει για το κυπριακό, με τους συνταρακτικούς γεωπολιτικούς κραδασμούς που μας περιβάλλουν, όπως ανέφερε, ότι επιβάλλεται η φωνή της Κύπρου στην Ευρώπη να είναι ισχυρή. Να είναι μια αξιόπιστη και ηχηρή φωνή που προτείνει λύσεις, που παρεμβαίνει, υπερασπίζεται δημοκρατικές αρχές και αξίες, που επηρεάζει πολιτικά δεδομένα και καταστάσεις!

Είμαστε περήφανοι και περήφανες για τους Ευρωβουλευτές και Ευρωβουλεύτριες μας, τις προσωπικότητες που διαχρονικά μας εκπροσώπησαν και μας εκπροσωπούν, καθώς και για το βαρυσήμαντο και αξιόλογο έργο που επιτέλεσαν, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της πατρίδας μας, με άξονα παράλληλα την πρόοδο και την ευημερία ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κ. Αννίτα Δημητρίου.