ΔΗΣΥ: Απόλυτη ανάγκη η ενδυνάμωση του θεσμού των Συμβασιούχων οπλιτών

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλευτή κ. Γιώργου Κάρουλλα για συμβασιούχους οπλίτες

Διαχρονική θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι πως η Εθνική Φρουρά πρέπει να εκσυγχρονίζεται και να αποτελεί παράγοντα αποτροπής αλλά και παραγωγικό βραχίονα υλοποίησης της αμυντικής πολιτικής.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι που επαναλαμβάνουμε την εισήγησή μας για αύξηση των δαπανών για εξοπλισμούς στο ρεαλιστικό 1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και για τη ρύθμιση των εκκρεμοτήτων στα θέματα προσωπικού, αξιωματικών, υπαξιωματικών και Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥ.ΟΠ.), χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Ειδικότερα η ενδυνάμωση του θεσμού των Συμβασιούχων Οπλιτών είναι απόλυτη ανάγκη για τη διατήρηση του απαραίτητου επιπέδου στελέχωσης της δύναμης και για προσέλκυση νέων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αναγνωρίζοντας ότι σε μια ημικατεχόμενη χώρα οι αμυντικές δαπάνες πρέπει να αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα, έχουμε καταθέσει σχετικές προτάσεις και αναμένουμε έμπρακτη ανταπόκριση επί τούτου, όπως και για ρυθμίσεις για τον θεσμό των ΣΥ.ΟΠ., για τη διατήρηση και αύξηση του ηθικού του προσωπικού.