ΔΗΣΥ: Απαράδεκτη πρόκληση και ξεκάθαρη παραβίαση του στάτους κβο στη Πύλα

Για την απόπειρα παραβίασης του στάτους κβο στην Πύλα κάνει λόγο σε γραπτή ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός

Οι νέες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος να προχωρήσουν σε κατάληψη μέρους της νεκρής ζώνης στην περιοχή Άρσους – Πύλας, με την πρόφαση της κατασκευής δρόμου, ο οποίος θα ενώνει τις δύο κοινότητες, συνιστούν άκρως απαράδεκτη πρόκληση και ξεκάθαρη παραβίαση του στάτους κβο.

Καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο τις νέες μεθοδεύσεις της Άγκυρας και την απόπειρα δημιουργίας νέων τετελεσμένων και καλούμε την κυβέρνηση να εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειες, μέσω της διεθνούς κοινότητας, ώστε να σταλεί σαφές το μήνυμα προς την κατοχική δύναμη και η όποια προσπάθεια παραβίασης του στάτους κβο να τερματιστεί άμεσα. Καταδικαστέες και απαράδεκτες είναι και οι επιθέσεις εναντίον των μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης.

Επαναλαμβάνουμε και σήμερα, δεδομένης και αυτής της προσπάθειας δημιουργίας νέων τετελεσμένων από το κατοχικό καθεστώς, ότι η μοναδική διέξοδος για αποφυγή παρόμοιων περιστατικών είναι η εντατικοποίηση των προσπαθειών για επίλυση του κυπριακού. Μόνο έτσι θα αναχαιτίσουμε τα επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός συνεχίζουμε τον αγώνα και τις προσπάθειες μέσα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αλλά την κοινοβουλευτική διπλωματία, για ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας.