ΔΗΣΥ: Απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση για τα στημένα παιχνίδια

«Η κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο όπως σκιαγραφείται μετά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, απαιτεί επιτακτικά από όσους διατείνονται ότι έχουν στοιχεία, είτε για στημένα παιχνίδια είτε για απόπειρες δωροδοκίας, να τα δώσουν στις αρμόδιες Αρχές»

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Δημήτρη Δημητρίου για τις καταγγελίες στον χώρο του ποδοσφαίρου

 

«Ως Δημοκρατικός Συναγερμός συνεπικουρούμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια του Υπουργού Δικαιοσύνης και απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση για τα στημένα παιχνίδια και τους κόκκινους φακέλους που έχουν αποσταλεί από την ΟΥΕΦΑ.

Η κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο όπως σκιαγραφείται μετά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, απαιτεί ωστόσο επιτακτικά και από όσους διατείνονται ότι έχουν στοιχεία, είτε για στημένα παιχνίδια είτε για απόπειρες δωροδοκίας, να τα δώσουν στις αρμόδιες Αρχές. Μόνο έτσι οι όποιες καταγγελίες μπορούν να έχουν βάση.

Σε κάθε άλλη περίπτωση αποτελούν απόπειρα εντυπωσιασμού που δεν συμβάλει επ’ ουδενί στην επίλυση του προβλήματος. Η υπεύθυνη στάση που απαιτεί η ίδια η φύση και το εύρος των στημένων αγώνων, όπως διαφαίνεται από τις έρευνες της ΟΥΕΦΑ, έρχεται μέσα από σαφείς απαντήσεις. Ποιος, που και πως αποπειράθηκε να δωροδοκήσει. Για να βοηθηθεί στην πράξη και το έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας, κάτι που όλοι θέλουμε να συμβεί».