ΔΗΣΥ: Αν για το ΑΚΕΛ σκοπός είναι να καταστεί η χώρα μεταναστευτικός παράδεισος, θα μας βρει απέναντί του

Σε ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού απάντηση στο ΑΚΕΛ για μεταναστευτικό, αναφέρει μεταξύ άλλων και προειδοποιεί το ΑΚΕΛ,  «εάν σκοπός τους είναι να καταστεί η χώρα μεταναστευτικός παράδεισος, θα μας βρει απέναντί του»

Η ανακοίνωση: 

Θα ήταν πρωτοφανές για όλους μας αν το ΑΚΕΛ έστω και για μια φορά μιλούσε κατά του αληθινού ενόχου που δεν είναι άλλος από την Τουρκία που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και όχι ο Υπουργός των Εσωτερικών ή ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Εξίσου πρωτοφανές θα ήταν να αποφασίσει και να πει το ΑΚΕΛ στην κοινωνία, τι θέλουν ως προς το μεταναστευτικό. Να γίνονται πράξη πολιτικές αντιμετώπισής του ή να καταστεί η Κύπρος ανοιχτή για όλους χωρίς κανέναν έλεγχο;

Αν για το ΑΚΕΛ σκοπός είναι να καταστεί η χώρα μεταναστευτικός παράδεισος, αγνοώντας τις όποιες συνέπειες του βάρους που ήδη σηκώνει η κοινωνία μας, τότε θα βρει απέναντί του όχι μόνο εμάς αλλά και την κοινωνία την ίδια.

Αν το ΑΚΕΛ θέλει να επιστρέψει στις επιδοματικές πολιτικές και στις ατελέσφορες συνθήκες για εξέταση των αιτήσεων πολιτικού ασύλου, θα βρει απέναντί του όχι μόνο εμάς αλλά και την κοινωνία την ίδια η οποία δικαίως διαμαρτύρεται.

Θα συνεχίσουμε κυβέρνηση και Δημοκρατικός Συναγερμός με ανθρωποκεντρικές πολιτικές να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με τη σοβαρότητα που αρμόζει, με οδηγό όμως το δεδομένο δυσανάλογο βάρος στην υποδοχή άτυπων μεταναστών και αιτητών πολιτικού ασύλου που σηκώνει η χώρα, με πολλαπλές επιπτώσεις στην κοινωνία.