ΔΗΣΥ: Ανησυχία για την προσπάθεια των συγκυβερνώντων κομμάτων να ανατρέψουν το πλαίσιο της διαχείρισης των ΜΕΔ

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου κ. Ονούφριου Κουλλά για ανατροπή του πλαισίου διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων

Είναι με ιδιαίτερη ανησυχία που βλέπουμε την προσπάθεια των συγκυβερνώντων κομμάτων, σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ, να ανατρέψουν το πλαίσιο της διαχείρισης των ΜΕΔ με προτάσεις νόμου.

Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι τέτοια σοβαρά θέματα που άπτονται της χρηματοπιστωτικής και μακροοικονομικής σταθερότητας, δεν αντιμετωπίζονται με προτάσεις νόμου. Τούτο ενέχει σοβαρότατους κινδύνους για τους καταθέτες, τους συνεπείς δανειολήπτες, τα νεαρά ζευγάρια και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δεν διαφωνούμε ότι χρειάζονται αλλαγές στο πλαίσιο. Και είναι εδώ που συμφωνούμε με την κυβέρνηση, η οποία ζήτησε πίστωση χρόνου, για να φέρει η ίδια μελετημένες προτάσεις από κοινού με την Κεντρική Τράπεζα, ως η αρμόδια Αρχή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Σ’ αυτή την περίπτωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, θα είναι εποικοδομητικό μέρος. Αναμένουμε λοιπόν τις προτάσεις αυτές το συντομότερο δυνατόν.

Σ’ αυτό το ιδιαιτέρως σημαντικό ζήτημα, η κυβέρνηση οφείλει να συνεννοηθεί επιτέλους με τα συγκυβερνώντα κόμματα αντί να αναλίσκεται σε τακτικισμούς περί δήθεν συνταύτισης του ΔΗΣΥ με το ΑΚΕΛ.