ΔΗΣΥ: Έχουν βελτιωθεί οι απαιτούμενοι έλεγχοι και οι διαδικασίες στπ τμ. φορολογίας

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας κ. Σάβιας Ορφανίδου μετά την Επιτροπή Ελέγχου

Συζητήσαμε σήμερα την Ειδική Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Τμήμα Φορολογίας για το έτος 2021. Κατά τη συζήτηση αναφέρθηκαν ορισμένα παραδείγματα από τον Γενικό Ελεγκτή, στα οποία διαφαίνεται ότι δεν υπήρξε ο απαιτούμενος έλεγχος ή ότι θα έπρεπε να υπάρξει περαιτέρω έλεγχος. Ωστόσο είναι γενική διαπίστωση και του ίδιου του Γενικού Ελεγκτή αλλά και δια στόματος του Εφόρου Φορολογίας, ότι τα τελευταία 10 χρόνια, με την ενοποίηση των φορολογικών τμημάτων, με τις μεταρρυθμίσεις που προωθήσαμε, ιδιαίτερα σε μηχανογραφημένα συστήματα, και με τις νομοθεσίες που έχουμε εγκρίνει, έχουν σαφέστατα βελτιωθεί οι απαιτούμενοι έλεγχοι, οι διαδικασίες και τα σχετικά συστήματα.

Με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων πρόσφατων ετών και με βάση τις εισπράξεις του Τμήματος Φορολογίας, υπάρχει σοβαρότατη βελτίωση και αύξηση της φοροεισπρακτικής ικανότητας του Τμήματος.

Ως εκ τούτου, ως Δημοκρατικός Συναγερμός, επιθυμούμε να συνεχίσει το Τμήμα σε αυτή τη σωστή πορεία καθώς υπάρχουν ακόμη σχεδιασμοί που πρέπει να υλοποιηθούν αλλά και διαδικασίες για πρόσληψη περαιτέρω προσωπικού αλλά και τον διορισμό των τριών Βοηθών Εφόρων Φορολογίας, τα οποία θα ενισχύσουν και θα ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο το Τμήμα.