ΔΗΣΥ: Έτοιμοι να εγκρίνουμε νομοθεσία για τη βία στα γήπεδα

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θέλει να καταστήσει σαφή τη θέση του

Δεν μπορεί να δεχτούμε να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα χωρίς προηγουμένως να θεσπιστεί νομοθεσία που θα προστατεύσει το ποδόσφαιρο και την κοινωνία από τη δράση μεμονωμένων βίαιων στοιχείων. Είμαστε έτοιμοι να εγκρίνουμε νομοθεσία για την αντιμετώπιση της βίας και του χουλιγκανισμού στα γήπεδα.

Από χρόνια τώρα υπάρχει ανάγκη και είναι καιρός η πολιτεία να λάβει μέτρα. Δεν είναι δυνατό να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε να κινδυνεύουν νέα παιδιά και να τρομοκρατείται ολόκληρη η κοινωνία από μονάδες ανεξέλεγκτων και ατιμώρητων ταραξιών ή και άλλων εγκληματικών στοιχείων.

Επιπλέον, το κόμμα μας θεωρεί ότι πέραν του νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, θα πρέπει στη συνέχεια να θεσπιστεί πλαίσιο και πολιτική και για την αντιμετώπιση της βίας που εκδηλώνεται και εκτός των γηπέδων, με αφορμή το ποδόσφαιρο.

Η κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή και η πολιτεία έχει την ευθύνη να ανταποκριθεί. Θέλουμε να δούμε τα γήπεδα χώρους ψυχαγωγίας και υγιούς αθλητικού πνεύματος, όπου θα μπορούν να συχνάζουν οικογένειες και να μην κινδυνεύουν τα παιδιά μας. Θέλουμε να δούμε τα γήπεδα χώρους συνάθροισης φιλάθλων και όχι τόπο εκτόνωσης βίαιων ενστίκτων και “αρένα συγκρούσεων”.