ΔΗΣΥ: Άλλοι μιλούν τώρα διαφορετικά χάριν των εκλογών…

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Γ.Προδρόμου, απαντά στον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού:

“Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έχει και θα συνεχίσει να έχει και μετά τον Φεβρουάριο μια στρατηγική για διεκδίκηση αποδεκτής λύσης, μακριά από τα άκρα.

Από τη μια, έχουμε τον υποψήφιο Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος τη γνωστή άρνηση του για διαπραγμάτευση με στόχο τον τερματισμό της κατοχής, την πλασάρει προεκλογικά ως «νέα στρατηγική».

Από την άλλη, έχουμε τον Άντρο Κυπριανού και το ΑΚΕΛ που, χάριν της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά, επιτίθενται τώρα στον Πρόεδρο, ακόμα και χωρίς λόγο.

Διαμαρτύρεται ο γ.γ. του ΑΚΕΛ και επικρίνει τον Πρόεδρο για την τακτική, όπως κάθε χρόνο, παρουσία του στην καθιερωμένη εκδήλωση των Μορφιτών; Τι θέλει το ΑΚΕΛ; Να μην πει ο Πρόεδρος αλήθειες στους πρόσφυγές μας;

Ο Άντρος Κυπριανού και το ΑΚΕΛ γνωρίζουν την τεράστια προσπάθεια που έκανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με διαπραγμάτευση απέναντι στην Τουρκία. Για μια συμφωνία Λύσης, όμως, χωρίς εγγυήσεις-χωρίς κατοχή. Κι αυτό δεν ήταν μια δήλωση ή κάποια ομιλία σε εκδήλωση – είναι μια μεθοδευμένη προσέγγιση μέσα σε μια στρατηγική για αποδεκτή λύση που φέρνει αποτελέσματα.

Αυτή την προσπάθεια και αυτή την πολιτική συνεχίζει και τώρα και θα συνεχίσει και μετά της εκλογές ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Άλλοι είναι που μιλούν τώρα διαφορετικά χάριν των εκλογών…

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κρατά σταθερά μια πορεία και μια πολιτική του μέτρου και της εθνικής ευθύνης, μακριά από τα άκρα”.