ΔΗΣΥ:Χριεάζονται σημαντικές αλλαγές στο νόμο για τις λιμουζίνες

Γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Πρόδρομου Προδρόμου σχετικά με τη νομοθεσία και τους κανονισμούς για κρατικά αυτοκίνητα.

Εν όψει συζητήσεων και δηλώσεων που γίνονται σχετικά με τη νομοθεσία και τους κανονισμούς για την παραχώρηση και χρήση υπηρεσιακών οχημάτων σε αξιωματούχους της πολιτείας, πρέπει να διευκρινίσω τα εξής:

1. Ήταν με πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Συναγερμού που ξεκίνησε η συζήτηση και η νομοθετική πρωτοβουλία με σκοπό να ρυθμιστεί το ζήτημα, να περιοριστεί ή και να πάψει να είναι αλόγιστη η χρήση υπηρεσιακών οχημάτων, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

2. Η αναβολή στην ψήφιση των Κανονισμών που κατατέθηκαν, σύμφωνα με απαίτηση της νομοθεσίας που ψηφίσαμε, αποσκοπεί στο να εξεταστούν αυτοί με την απαραίτητη άνεση χρόνου και προσοχή. Ούτως ώστε να προσαρμοστούν στο πνεύμα του νόμου που έχει ήδη ψηφιστεί. Επειδή κρίνουμε ότι χρειάζονται σημαντικές διευκρινήσεις και αλλαγές, δεν είναι δυνατό να ψηφιστούν «εδώ και τώρα», δηλαδή εσπευσμένα στη σημερινή ολομέλεια της Βουλής.

3. Χρειάζονται αλλαγές, όχι βέβαια στην κατεύθυνση διατήρησης της μέχρι σήμερα αλόγιστης χρήσης οχημάτων, αλλά στην κατεύθυνση της ρύθμισης και του περιορισμού. Γι’ αυτό το σκοπό ζητήσαμε να έχουμε μια-δυο κοινοβουλευτικά εργάσιμες εβδομάδες τον επόμενο Σεπτέμβριο.

4. Δεν είναι κατανοητό τι επιδιώκουν όσοι επιμένουν να ψηφιστούν εδώ και τώρα, αυτοί οι κανονισμοί που δεν είναι αρκούντως ικανοποιητικοί. Ποιό σκοπό θα εξυπηρετούσε κάτι τέτοιο;

5. Σε οποιαδήποτε περίπτωση όσοι επιμένουν να ψηφιστούν άμεσα δεν είναι σε θέση να επικρίνουν όσους προσπαθούμε να προσαρμόσουμε και τους Κανονισμούς σε ένα πνεύμα περισυλλογής, καθαρών κανόνων και ελέγχου.