ΔΗΣΥ:Ικανοποίηση για την παράδοση του πορίσματος από την Ερ. Επιτροπή

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των εργασιών της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία και την παράδοση του σχετικού πορίσματος στην προεδρία της Δημοκρατίας και είπε πως το πόρισμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, για την προσπάθεια πλήρους διαλεύκανσης των συνθηκών, κάτω από τις οποίες η κυπριακή οικονομία οδηγήθηκε στην καταστροφή.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Προδρόμου είπε πως «η εξιχνίαση των συνθηκών, περιστάσεων, συμπεριφορών, αποφάσεων και πολιτικών που οδήγησαν στο δράμα που ζει σήμερα ο λαός, απασχολεί το κόμμα όπως και όλους τους πολίτες», σημειώνοντας πως αναμένει ότι στη συνέχεια το πόρισμα θα δοθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις πολιτικές δυνάμεις.

«Αφού το μελετήσουμε με τη δέουσα προσοχή, θα σχολιάσουμε και θα τοποθετηθούμε στα ζητήματα που θα προκύψουν. Στο ίδιο μήκος κύματος με ολόκληρη την κοινωνία, η παράταξή μας, αλλά πιστεύουμε και όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα, περιμένουμε και απαιτούμε να αποδοθούν όλες οι ευθύνες που υπάρχουν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι», είπε.

Για τις συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο κ. Προδρόμου είπε «η εισαγγελική έρευνα και οι αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης, με την απαγγελία κατηγοριών για κακουργήματα και καταγγελίας για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και οι συλλήψεις ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, ανοίγουν ένα μεγάλο ζήτημα».

«Ουσιαστικά», ανέφερε, «η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται από τη δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον, αλλά και ανησυχία. Η θέση μας πρέπει να είναι και είναι κρυστάλλινη: το μίσος, ο ναζισμός και η βία, δεν αποτελούν πολιτική. Δεν χωράνε στη δημοκρατία. Υπάρχει πάντα ενός είδους δίλημμα, όταν πρόκειται για κοινοβουλευτικό κόμμα».

Ωστόσο, πρόσθεσε «έρχεται μια στιγμή, που η δημοκρατία πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της και η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει τη νομιμότητα», για να συμπληρώσει πως «παραμένει όμως ένα καίριο ερώτημα, πώς είναι δυνατό ένα τέτοιο απεχθές φαινόμενο πολιτικής παθολογίας να βρίσκει σημαντικό λαϊκό έρεισμα».