ΔΗΣΥ:Η αποχή είναι το μήνυμα ότι πρέπει τα πράγματα να αλλάξουν

Δεν θα σχολιάσει τα exit polls, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αλλά εκτιμά ότι η αποχή σίγουρα στέλνει ένα μήνυμα στο πολιτικό σύστημα ότι τα πράγματα πρέπει ν` αλλάξουν στον τόπο.

Στο ΔΗΣΥ παρακολουθούν την κατάσταση με ψυχραιμία. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου βρίσκεται από το πρωί στο γραφείο του, μαζί με στενούς του συνεργάτες.

Ωστόσο, δεν αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις για τα αποτελέσματα των exit polls.

Η μεγάλη αποχή που φτάνει το 55% περίπου χωρίς τη συμμετοχή των Τ/κ για να είναι συγκρίσιμα με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, στέλνει ένα «μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα ότι πρέπει ν` αλλάξουν πράγματα στον τόπο, να προχωρήσουμε στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν».

Είπε ακόμη ότι «η προέλευση αυτής της αποχής σίγουρα θα έχει να στείλει διαφορετικά μηνύματα σε διαφορετικούς πολιτικούς σχηματισμούς».

«Αναμένουμε τα αποτελέσματα τα πραγματικά για να τα σχολιάσουμε επί της ουσίας, αισιοδοξώντας ότι στις κάλπες θα βγουν μηνύματα σταθερότητας και συνέχισης της πορείας της χώρας», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι «όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, για το ΔΗΣΥ θα είναι αποτέλεσμα μηνυμάτων και όχι κομματικών επιτυχιών».

Στα κεντρικά γραφεία, μεταξύ άλλων, βρίσκονται ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου και η Αντιπρόεδρος και Βουλευτής του κόμματος Στέλλα Κυριακίδου.