ΔΗΠΑ: H ίδια η κυβέρνηση «μποϊκοτάρει» το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Σε ανακοίνωσή της Δημοκρατική Παράταξη, για το θέμα που προέκυψε με τη Πύλη εμβολιασμού αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η ίδια η κυβέρνηση «μποϊκοτάρει» το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Εδώ και 14 μήνες η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει πειθαρχήσει σε όλα τα έκτακτα μέτρα για περιορισμό της πανδημίας, έχει υποβληθεί σε προσωπικές θυσίες και ανταποκρίνεται στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, γεγονός που θα επιτρέψει να επανέλθουμε με ασφάλεια στην κανονικότητα μας και ανακάμψει η οικονομία μας το συντομότερο δυνατό.

Το μπάχαλο που παρουσιάστηκε τόσο στο εμβολιαστικό κέντρο Λεμεσού, όσο και με το νέο πέσιμο της ψηφιακής πύλης εμβολιασμού, προκαλούν ερωτηματικά, αγανάκτηση και θυμό στους πολίτες.

Τέτοιου είδους προχειρότητες δεν αρμόζουν σε ένα σοβαρό και σύγχρονο κράτος.

Ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων εκφράζουμε την ανησυχία μας για τα απανωτά και συνεχόμενα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζει η ψηφιακή πύλη εμβολιασμού, καθώς προκαλούν καθυστέρηση στην εφαρμογή του εμβολιαστικού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πληγώνουν έμμεσα την Οικονομία και υποσκάπτουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό ειδικά ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου.

Σ’ ότι αφορά τις χθεσινές αποφάσεις της κυβέρνησης και την υποχρεωτική εφαρμογή του «Coronapass» από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαΐου, σημειώνουμε ότι αυτό αποτελεί καινοφανές μέτρο που δεν έχει εφαρμοσθεί, προς το παρόν τουλάχιστον, σε άλλα Κράτη Μέλη της ΕΕ. Υπογραμμίζουμε επίσης ότι έχουν εκφρασθεί αμφιβολίες από αριθμό έγκριτων νομικών ως προς την νομιμότητα του μέτρου και τον περιορισμό των ελευθεριών των πολιτών.

Οι τελευταίες αποφάσεις για το άνοιγμα της οικονομίας πάνω από όλα θα πρέπει να μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη, τόσο από τους πολίτες στην καθημερινότητα τους, όσο και από το κράτος που θα εποπτεύει.

Η δημόσια διαβούλευση και η συζήτηση αυτών των μέτρων με τους εκπροσώπους των άμεσα επηρεαζόμενων επαγγελματικών κλάδων και κοινωνικών φορέων, μόνο θετικά μπορούσε -και μπορεί να συνεισφέρει- στην όλη εθνική προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας.