ΔΗΠΑ: Πρώτη και άμεση προτεραιότητά μας η προστασία των πολιτών

Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει να συμπεριφερθούμε ξανά όλοι υπεύθυνα και συλλογικά, αναφέρει σε ανακοίνωση η Δημοκρατική Παράταξη

Η ανακοίνωση:

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού πρέπει να τεθεί εκ νέου ως πρώτη και άμεση προτεραιότητα μας.

Τη δεδομένη στιγμή, βασικό μέλημα πρέπει να είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και των πολιτών.

Η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, αλλά και επικίνδυνη.

Είναι πεποίθηση μας ότι η υγεία της κοινωνίας είναι αυτή που θα καθορίσει και την υγεία της οικονομίας μας.

Ως εκ τούτου, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ εισηγείται τα ακόλουθα μέτρα:

1.Παραχώρηση δικαιώματος πρόσθετης ώρας στους εργαζόμενους – που αδυνατούν να πάρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους από το σχολείο – κατά την περίοδο του μεσημεριανού τους διαλείμματος, με σκοπό την μείωση της εξάρτησης από τους παππούδες και γιαγιάδες, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την προστασία των ευπαθών ομάδων. Το μέτρο αυτό να έχει ισχύ μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

2.Για την μεγιστοποίηση του αριθμού των ατόμων που προβαίνουν σε ελέγχους με ιδιωτική πρωτοβουλία σε τακτική βάση, εισηγούμαστε την επιβολή πλαφόν στο κόστος των μοριακών ελέγχων, με ταυτόχρονο δικαίωμα αφαίρεσης του κόστους για μέχρι 6 ελέγχους από τις προσωπικές φορολογικές δηλώσεις των φυσικών προσώπων.

3.Οι επιχειρήσεις που θα αποστέλλουν τους εργαζόμενους τους για έλεγχο με ιδιωτική πρωτοβουλία, από σήμερα μέχρι τον Μάρτιο 2021, να δικαιούνται την αφαίρεση 50% του κόστους των εξετάσεων από τις φορολογικές τους δηλώσεις για τα οικονομικά έτη 2020 και 2021 για μέχρι 6 ελέγχους.

4.Αφίξεις από χώρες που εμπίπτουν στην κατηγορία Γ να μπαίνουν σε αναγκαστική καραντίνα 14 ημερών υπό την επιτήρηση του κράτους.

5.Αύξηση του προστίμου σε όσους παραβιάζουν το μέτρο του αυτοπεριορισμού.

Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει να συμπεριφερθούμε ξανά όλοι υπεύθυνα και συλλογικά.