ΔΗΠΑ: Η κυβέρνηση να προχωρήσει στην απαγόρευση κάθε άσκοπης μετακίνησης

Πρέπει να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και δυστυχώς πρέπει η  κυβέρνηση να προχωρήσει στην απαγόρευση κάθε άσκοπης μετακίνησης, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση η Δημοκρατική Παράταξη. Λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, ακύρωνεται και η προγραμματισμένη αιμοδοσία του Κινήματος

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 24ώρα είναι οριακή.

Λυπούμαστε που μικρή μερίδα πολιτών εξακολουθούν να αψηφούν τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού, θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρη την κοινωνία.

Πιστεύουμε πως ήρθε, δυστυχώς η ώρα η κυβέρνηση να προχωρήσει στην απαγόρευση των συναθροίσεων και κάθε άσκοπης μετακίνησης, από τη στιγμή που μερίδα συμπολιτών μας αρνούνται να συμμορφωθούν και να πειθαρχήσουν με τις υποδείξεις των ειδικών, ιδιαίτερα, μάλιστα μετά και την κατεπείγουσα έκκληση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Ήδη η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Πρέπει να προστατεύσουμε τους επαγγελματίες υγείας και όλο το προσωπικό στα νοσοκομεία μας, για να είναι σε θέση να παρέχουν με ασφάλεια τις υπηρεσίες τους. Το ίδιο ισχύει και για τα σώματα ασφαλείας, στα οποία παρουσιάστηκαν κρούσματα.

Λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης, ενημερώνουμε πως η προγραμματισμένη για αύριο αιμοδοσία αναβάλλεται. Θα προγραμματιστεί ξανά μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Πρέπει με κάθε τρόπο να αποτρέψουμε την περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Πρέπει να προστατέψουμε την χώρα και τους συμπολίτες μας και να διασφαλίσουμε πως δεν θα περιπέσουμε στην ίδια δύνη άλλων χωρών.

Κάνουμε για ακόμα μια φορά έκκληση να μείνουμε σπίτι.