ΔΗΠΑ: Δραματικές εξελίξεις στη περιοχή -Να συμπεριφερθούν όλοι με υπευθυνότητα

Σε γρσπτή ανακοίνωση η Δημοκρατική Παράταξη αναφέρεται στις δραματικές εξελίξεις στη περιοχήκαλώντας όλους να συμπεριφερθούν  με υπευθυνότητα

Η πρόθεση της Τουρκίας να εισβάλει, μετά το αδειοδοτημένο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ και στην Συρία επιβεβαιώνει και στους πλέον δύσπιστους ότι η Τουρκία ακολουθεί με ευλάβεια τους επεκτατικούς της στόχους και μπροστά στην υλοποίηση τους αδιαφορεί προκλητικά τόσο για το διεθνές δίκαιο όσο και για τις παροδικές αντιδράσεις που ενίοτε υπάρχουν.

Οι εξελίξεις αναμένεται να έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην Κύπρο, αλλά και στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό το χαρτί του μεταναστευτικού, επιχειρεί να αποσπάσει ανταλλάγματα και να σιγήσει τις όποιες αντιδράσεις.

Αυτά που συμβαίνουν στην Κύπρο και στην περιοχή, ιδιαίτερα μετά την αποθράσυνση της Τουρκίας θα έπρεπε με καθαρό μυαλό και χωρίς εμμονές να σταθμιστούν από την πλευρά μας.

Δυστυχώς, αντί να αναζητήσουμε τους προσφορότερους τρόπους αποτελεσματικής αντίδρασης και διαχείρισης των γεγονότων που διαδραματίζονται, εμείς συνεχίζουμε να ζούμε στον μικρόκοσμο μας και να ερίζουμε για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Τα όσα έγιναν στη τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου προκαλούν το ελάχιστον λύπη και απογοήτευση.

Πρέπει όλοι να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα και να αναλογιστούν το βάρος των ευθυνών τους.

Αυτές τις τόσο δραματικές και κρίσιμες στιγμές, μικροκομματικά ή προσωπικά συμφέροντα πρέπει να παραμεριστούν. Το συλλογικό καλό αλλά και το μέλλον του τόπου πρέπει να υπηρετήσουμε αν πραγματικά αγαπάμε την Κύπρο, όπως συνηθίζουμε να διακηρύττουμε καθημερινά.