ΔΗΠΑ για πολιτογραφήσεις: Είναι η ώρα, όσοι και όποιοι ευθύνονται να λογοδοτήσουν

Να σπάσει το απόστημα της διαφθοράς, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση η Δημοκρατική Παράταξη για τη κόντρα» που έχει ξεσπάσει με τα «χρυσά» διαβατήρια.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

Οι πολίτες παρακολουθούν με συγκλονισμό τις «αρχαιότερες» πολιτικές δυνάμεις του τόπου να ανταλλάσσουν δίχως σταματημό βαρύτατες κατηγορίες για διαφθορά σε σχέση με τα χρυσά διαβατήρια, και να έχουν μετατρέψει την πολιτική σκηνή του τόπου σε ρωμαϊκή αρένα.

Αλληλοκατηγορίες, οι οποίες από όπου και αν εκτοξεύονται στο τέλος στόχο έχουν να αναδείξουν ότι οι όποιοι «απέναντι» είχαν μεγαλύτερη ανάμειξη στο σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων και έβγαλαν περισσότερες μίζες.

Είναι η ώρα, λοιπόν, όσοι και όποιοι ευθύνονται για όλα αυτά, για αυτήν την πορεία, για αυτήν την κατάληξη, να λογοδοτήσουν!

Να σπάσει ο όρκος της σιωπής, η ομερτά!

Γιατί αν ο τούτος τόπος, μετά τα όσα βίωσε το 2013, επιστρέφει ξανά πίσω στα αμαρτήματα του περιελθόντος, το οφείλουμε ως ένα επιπρόσθετο λόγο στον περιβόητο όρκο σιωπής.

Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν, η ομερτά να τελειώσει! Να αποκαλυφθούν ποιοι ευθύνονται, πώς ευθύνονται και αυτοί να οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, εκεί όπου αρμόζει σε εκείνους οι οποίοι χρησιμοποίησαν το δικό τους αξίωμα, το δικό τους θεσμικό λειτούργημα.

Για να μπορέσει το πολιτικό σύστημα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά και η νέα Κύπρος να ξανακτιστεί πάνω σε γερούς θεμελιούς, πρέπει, επιτέλους να σπάσει το απόστημα της διαφθοράς.

Ο λαός μας καλείται για ακόμα μια φορά να πληρώσει ακριβά τα κατά συνθήκη ψεύδη, με τα οποία χρόνια τώρα το πολιτικό μας σύστημα αναπαρήγαγε τους μύθους που κατέστησαν προβληματική τη σχέση μας με την πραγματικότητα και καλλιέργησαν την κοινωνική αμεριμνησία ως δημόσια αρετή.

Ήρθε ο καιρός να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας και να δράσουμε με πράξεις απόλυτου ρεαλισμού. Ο στρουθοκαμηλισμός είναι ο ασφαλέστερος δρόμος προς την πλήρη καταστροφή. Ο καλύτερος τρόπος να καταρρεύσει όποια αξιοπιστία απομένει στο πολιτικό μας σύστημα. Ο χειρότερος τρόπος να κυβερνηθεί η χώρα. Ο ταχύτερος δρόμος προς τα βράχια πάνω στα οποία κινδυνεύει να συντριβεί η Κύπρος και η δημοκρατία της.

Καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπάγγελτα και να δώσει εντολές για πλήρη διερεύνηση όλων των υποθέσεων που αναφέρονται στα εν λόγω δημοσιεύματα.