ΔΗΠΑ για αποχώρηση Γιαβούζ: Θα διαφανεί στη συνέχεια εάν πρόκειται για απλή κίνηση τακτικής

 Θα διαφανεί στη συνέχεια εάν πρόκειται για απλή κίνηση τακτικής η απ0οχώρηση του Γιαβουζ από τη κυπριακή ΑΟΖ, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση η Δημοκρατική Παράταξη.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η αποχώρηση του Γιαβούζ από την κυπριακή ΑΟΖ θα μπορούσε να είναι ένα θετικό βήμα για αποκλιμάκωση της έντασης, αυτό, όμως, θα διαφανεί στη συνέχεια. Αν, δηλαδή, πρόκειται για απλή κίνηση τακτικής για να εξυπηρετηθούν πρόσκαιρες εντυπώσεις και συμφέροντα.

Εξάλλου, το Μπαρπαρός συνεχίζει να βρίσκεται εντός της ΑΟΖ μας και να προσθέτει και από πλευράς του στην ένταση, ενώ την ίδια ώρα, οι σχεδιασμοί εποικισμού της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου συνεχίζονται, με τον κίνδυνο ενός τέτοιου ενδεχομένου να είναι ορατός.

Σ’ αυτό το ενδεχόμενο δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι η Τουρκία έχει εγκαταλείψει τις νέο-οθωμανικές επεκτατικές της βλέψεις από την μία μέρα στην άλλη. Γι’ αυτό και οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις αμέσως μετά την παράνομη εκλογική διαδικασία στα κατεχόμενα προβλέπεται να έχουν την κρισιμότητα τους. Βρισκόμαστε σε ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο, γι’ αυτό και απαιτείται από όλους σύνεση, υπευθυνότητα και εθνική συνεννόηση.