ΔΗΠΑ για αντιπαράθεση Γ. Εισαγγελέα – Γ-Ελεγκτή: Ανεπανόρθωτη ζημιά στο κύρος των θεσμών

Για ανεπανόρθωτη ζημιά στην αξιοπιστία και το κύρος των θεσμών κάνει λόγο σε γραςςπτή ανακοίνωση η ΔΗΠΑ αναφερόμενη στη «κόντρα» που έχει εξσπάσει μεταξύ Γ. Εισαγγελέα και Γ. Ελεγκτή.

Η σύγκρουση που έχει ξεσπάσει μεταξύ δύο ανεξάρτητων θεσμών του κράτους, του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτή, μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Το τελευταίο πράγμα που αναμένουν, σήμερα οι πολίτες είναι ακόμη μία εστία αντιπαράθεσης και, μάλιστα μεταξύ των θεσμών, η αποστολή των οποίων είναι να προστατεύουν το Σύνταγμα και να ελέγχουν φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς.

Ανεπανόρθωτη ζημιά στην αξιοπιστία και το κύρος των θεσμών αυτών θα προκαλέσει η προσπάθεια κάποιων να κομματικοποιήσουν την κατάσταση για να ικανοποιήσουν δικές τους μικροκομματικές σκοπιμότητες, προσωπικούς σχεδιασμούς και φιλοδοξίες.

Η αντιπαράθεση αυτή πρέπει να τερματιστεί άμεσα, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθούν ακόμα πιο δυσάρεστες και ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Για να υπάρξει σωστή και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πολιτικής και ηθικής κρίσης που βρισκόμαστε σήμερα, απαιτείται η συνέργεια και η συνεργασία αυτών των θεσμών. Απαιτείται η αλληλοσυμπλήρωση τους και όχι η αυτοακύρωση τους.

Εκτός και αν όλα αυτά γίνονται για να κουκουλωθούν ξανά όλα. Όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν με διάφορα σκάνδαλα διαπλοκής, διαφθοράς και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν μέχρι και σήμερα ατιμώρητα.

Πολλά είναι τα ερωτήματα, οι απορίες και τα γιατί οι περιπτώσεις αυτές παραμένουν καλά φυλαγμένες στα συρτάρια, χωρίς καμία τιμωρία και εξακολουθούν, μέχρι και σήμερα να αμαυρώνουν και να ρεζιλεύουν το όνομα της χώρας μας και του λαού μας, για τα οποία ουδέποτε γνώριζε τη διάπραξη ή την πλήρη έκτασή τους.

Μπροστά στην ανάγκη ο τόπος να βγει από τη σημερινή κατάσταση και να δημιουργήσουμε ένα μέλλον καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο για τον τόπο και τον λαό μας, επαναλαμβάνουμε την μόνη επιλογή που έχουμε: Κάθαρση και τιμωρία.

Η Κύπρος πρέπει να λυτρωθεί. Και για να λυτρωθεί πρέπει να επέλθει κάθαρση.

Ας σταματήσουμε να είμαστε αυτοκαταστροφικοί. Ας σταματήσουμε τους εύκολους λαϊκισμούς και ας συμπεριφερθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, φτάνοντας, επιτέλους το μαχαίρι στο κόκκαλο, όπως έγινε και σε άλλες, πιο δύσκολες και πιο περίπλοκες περιπτώσεις στο εξωτερικό.

Αυτό επιβάλλουν οι περιστάσεις. Αυτό επιβάλλει το καθήκον μας έναντι του τόπου και του λαού μας. Αυτό επιβάλλει το χρέος μας έναντι των παιδιών μας και των μελλοντικών γενεών.