Δημοσκόπηση Rass:”Μάχη σώμα με σώμα για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ”

Στο 0,7% βρίσκεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύει ο Τύπος της Κυριακής.

Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 25,5%, ενώ δεύτερη με μικρή διαφορά έρχεται η ΝΔ με ποσοστό 24,8%. Ωστόσο, στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 20,8 μονάδες, καθώς συγκεντρώνει το 49,6% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, έναντι 28,8% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το 20,6% των ερωτηθέντων απαντούν “κανένας”.

Σύμφωνα με την έρευνα τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 9,1% και ακολουθούν, το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5,0%, το ΚΚΕ με 4,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8% να παλεύουν για να μπουν στη βουλή.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες στην τρικομματική κυβέρνηση καθώς στο ερώτημα στην παρούσα φάση, “ποια κυβέρνηση θα εμπιστευόσασταν για την αντιμετώπιση της κρίσης”, το 45% των ερωτηθέντων απαντάει τη σημερινή κυβέρνηση, το 43,7% μια κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ  το 28,4% καμία.