Δημοσιοποίηση της «Λίστας Γιωρκάτζη» – Απειλούν τον Αδάμου με αγωγές

Την πρόθεσή του να δημοσιοποιήσει τη λίστα Γιωρκάτζιη επανέλαβε Ο Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο επανέλαβε την πρόθεσή του, για δημοσιοποίηση της «λίστας Γιωρκάτζη.

Ο κ. Αδάμου είπε ότι το ζήτημα θα πρέπει να τεθεί εκ νέου σε ψηφοφορία ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο ίδιος προειδοποιήθηκε από αρκετούς κυκλους ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον του, εάν δημοσιοποιήσει την σχετική λίστα.

«Έλαβα επιστολές και διαβεβαιώσεις που μου είπαν ότι αν βγει η λίστα, θα προβούν σε αγωγές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Αδάμου, σημειώνοντας ότι οι επιβεβαιώσεις αυτές και οι επιστολές που δέχτηκε από συγκεκριμένα άτομα, έρχονται από όλο το φάσμα του κοινωνικού και πολιτικού μας βίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αδάμου «Αν δικαιωθούν οι ασκούντες αγωγή θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι και όχι η Βουλή. Από την άλλη δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το σαράκι να τρώει τη Βουλή. Είναι που είναι στα τάρταρα η Βουλή δεν πρέπει να την αποτελειώσουμε».

Ο ίδιος ήταν σαφέστατος για τις προθέσεις του αναφορικά με τη λίστα Γιωρκάτζη .«Εγώ δεν τη θέλω στη Βουλή. Θέλω να τη δώσω έξω και να τελειώσουμε με αυτή την ιστορία και να γινόμαστε και ρεζίλι στα μάτια του κόσμου» ανέφερε.

Ο κ. Αδάμου είπε ότι αναμένει τις τοποθετήσεις των κομμάτων αναφορικά με το θέμα της δημοσιοποίησης της λίστας.

Μέχρι τώρα πρόσθεσε, έχει λάβει τις απαντήσεις του ΔΗΣΥ, της Συμμαχίας Πολιτών, των Οικολόγων και της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων που τάχθηκαν υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας Γιωρκάτζιη.

Ανέφερε επίσης ότι εντός των επόμενων ημερών θα λάβει τις απαντήσεις των υπολοίπων κομμάτων και ακολούθως θα θέσει το θέμα ενώπιον της Ολομέλειας, ώστε στη συνέχεια να υπάρξει δημοσιοποίηση της σχετικής λίστας.