Δημιουργία μηχανισμού διαρκών διαβουλεύσεων μεταξύ Αθήνας – Λευκωσίας

Την πολιτική βούληση για τη δημιουργία ενός «μηχανισμού διαρκών διαβουλεύσεων σε όλο το πλέγμα των διμερών ή των πολυμερών σχέσεων» ανάμεσα στην Αθήνα και τη Λευκωσία, εξέφρασαν σήμερα -μαύρη ημέρα μνήμης, καθώς είναι η επέτειος του πραξικοπήματος- ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος και ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιω. Κασουλίδης.

Λίγες μέρες μετά τη συνάντηση που είχαν στη Λευκωσία και λίγες μέρες πριν τη συνάντηση που θα έχουν εκ νέου στη Μαγιόρκα -σε μια σύνοδο για το μέλλον της Ευρώπης- οι δύο υπουργοί, όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, συζήτησαν το Κυπριακό (ενόψει και της επικείμενης συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου στη Λευκωσία), τις ευρωπαϊκές αλλά και τις περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και διμερή ζητήματα.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις θα γίνονται «τακτικά και συστηματικά», ενώ ο κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι επιθυμία είναι να επανέλθει η συνεργασία στο πρότυπο της προ-ενταξιακής περιόδου της Κύπρου, όταν η Ελλάδα συνεργάστηκε πολύ στενά με τη Λευκωσία για την προσχώρησή της στην ΕΕ.