Δημητριάδης: Στόχος να ολοκληρωθεί η επέκταση του Γ.Ν. Λάρνακας το συντομότερο

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης τόνισε ότι στόχος όλων των εμπλεκομένων είναι να ολοκληρωθεί το έργο της επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείο Λάρνακας το συντομότερο και αν είναι δυνατόν εντός του 2017, παρά τις όποιες καθυστερήσεις έχουν παρατηρηθεί.

Σε δηλώσεις κατά την επίσκεψή του σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών επέκτασης, ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως πρόκειται για ένα έργο που όντως έχει σημειώσει κάποιες καθυστερήσεις, αλλά είναι φανερό ότι προχωρεί. «Είναι γεγονός ότι όντως υπήρχαν κάποιες διαφορές με τον εργολάβο, με τον οποίο είμαστε σε συνεννόηση και προσπαθούμε να τις επιλύσουμε, με στόχο φυσικά να προχωρήσει το έργο για το καλό της πόλης και των ασθενών και προς το συμφέρον της Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι «από δικής μας πλευράς ως Υπουργείο και εγώ προσωπικά ως Υπουργός, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και ό,τι χρειάζεται για να προχωρήσει το έργο αυτό».

Παρά τις όποιες διαφορές, σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Δημητριάδης, έχει προχωρήσει πολύ το έργο και «θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στο Υπουργείο αλλά και στον εργολάβο, οι οποίοι έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο».

Κληθείς να πει για ποιο λόγο έχουν σταματήσει οι εργασίες, ο κ. Υπουργός δήλωσε πως «στο πλαίσιο των πολλών έργων που εκτελούνται, είναι φυσικό να υπάρχουν και διαφορές μεταξύ του εργοδότη – που είναι το κράτος σε αυτήν την περίπτωση – και του εργολάβου. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για την επίλυση τέτοιων διαφορών. Είμαστε σε αυτήν τη διαδικασία και γίνονται εντατικές προσπάθειες και από τις δύο πλευρές. Ελπίζω ότι θα επιλυθούν και αυτήν τη φορά οι διαφορές και θα μπορέσει να προχωρήσει το έργο. Να πω εξάλλου ότι ο οίκος που έχει αναλάβει το έργο είναι μια από τις πιο μεγάλες εργοληπτικές εταιρείες της Κύπρου με πολύ καλή φήμη και είμαι σίγουρος ότι και εκείνοι θέλουν να ολοκληρωθεί το έργο».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον χρόνο απόκλισης από το αρχικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, ο κ. Δημητριάδης είπε πως κάποιες καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί είναι δικαιολογημένες, προσθέτοντας πως «υπάρχουν διαδικασίες για να δούμε τι συνιστά δικαιολογημένη καθυστέρηση και τι όχι. Σημασία έχει όμως να προχωρήσει το έργο. Στο τέλος της ημέρας αυτό έχει σημασία για τον πολίτη».

Ερωτηθείς στη συνέχεια κατά πόσον είναι ακόμα εφικτό το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017, ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως εφόσον επιλυθούν οι διαφορές το έργο θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος. «Είναι εκεί που γίνεται η μεγάλη προσπάθεια από το Υπουργείο, τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τον εργολάβο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν αυτές οι διαφορές, γιατί αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο έργο για τη Λάρνακα», τόνισε.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη χώρων στάθμευσης λόγω του έργου επέκτασης στο νοσοκομείο, ο κ. Δημητριάδης είπε πως το Υπουργείο είναι διατεθειμένο να μελετήσει οποιαδήποτε εισήγηση προς απάμβλυνση του προβλήματος.