Δημητριάδης: Η Κίνα αποτελεί μια πολύ σημαντική αγορά

Επενδυτικές ευκαιρίες για αναπτυξιακά έργα στην Κύπρο  παρουσίασε στην Κίνα ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων

Δημητριάδης: Ιδιαίτερα ζεστό το ενδιαφέρον για τα έργα του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων

Τις διαθέσιμες επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος για μεγάλα αναπτυξιακά έργα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, Ανδρέας Δημητριάδης, στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής στις πόλεις Liyang και Changzou της Κίνας.

Ο Ανδρέας Δημητριάδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΚΟΤ, κ. Άγγελο Λοΐζου και την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ Αννίτα Δημητριάδου,επισκέφθηκε και το Πεκίνο, όπου πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις για το τουριστικό προϊόν της Κύπρου και τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Παράλληλα, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της μεγαλούπολης, ενημερώθηκαν για τη νέα διαδικασία έκδοσης άδειας εισόδου Κινέζων πολιτών στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων ανέφερε ότι«η Κίνα αποτελεί μια πολύ σημαντική αγορά η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Κυπριακή οικονομία».

Πρόσθεσε πως «οι κινέζοι επενδυτές επιδεικνύουν ιδιαίτερα ζεστό ενδιαφέρον για τα έργα του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, αλλά και για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος ευρύτερα». Ο Ανδρέας Δημητριάδης είπε, ακόμη,ότι «οι σχέσεις Κύπρου-Κίνας είναι άριστες και η επιθυμία για περαιτέρω ανάπτυξή τους στους τομείς του τουρισμού, των επενδύσεων και του εμπορίου είναι κοινή. Ο επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί με εξωστρέφεια. Η άντληση κεφαλαίων από το εξωτερικό είναι μονόδρομος αν θέλουμε να υλοποιήσουμε μεγάλες αναπτύξεις».