Δημητριάδης: Εύρυθμη και αποτελεσματική η λειτουργία του Λιμένα Λεμεσού

Με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο λειτουργεί πλέον το Λιμάνι Λεμεσού σε σύγκριση με το καθεστώς που υπήρχε πριν την εμπορικοποίηση του.

Αυτό επεσήμανε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να εξακριβωθεί βάσει στατιστικών που έχει στα χέρια του το Υπουργείο. Ο χρόνος αναμονής, για παράδειγμα, των φορτηγών από τα 45 λεπτά με μια ώρα έχει μειωθεί στα 15 λεπτά περίπου. Το ίδιο ισχύει, όπως ανέφερε, και σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των πλοίων, η οποία γίνεται με πιο πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν κάποια επιμέρους ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν, θέματα τα οποία επεξεργάζεται ήδη τεχνοκρατική ομάδα στο Υπουργείο.

Στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών συζητήθηκε το θέμα της τροποποίησης της σύνθεσης του Συμβουλίου Λιμενεργασίας Λεμεσού. Το Υπουργείο, όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, έχει προτείνει κάποιες αλλαγές, προκειμένου να γίνει πιο πρακτική η λειτουργία του. Το θέμα, πρόσθεσε, θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Μεταφορών θα επανέλθει με νέες προτάσεις, με στόχο την επίτευξη της μέγιστης δυνατής συναίνεσης.

Τόνισε, ωστόσο, ότι οι αλλαγές στη σύνθεση του Συμβουλίου, το οποίο λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο για πάρα πολλά χρόνια, είναι επιβεβλημένες. Εκεί όπου τα δεδομένα αλλάζουν, ο εκσυγχρονισμός είναι αναγκαίος, συμπλήρωσε.