Δημητριάδης: Αύξηση πέραν του 40% στα Κυπριακά αεροδρόμια

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στο αεροδρόμιο Πάφου, επεσήμανε ότι η αεροπορική κίνηση στα κυπριακά αεροδρόμια, έχει σημείωσει αύξηση πέραν του 40% κατά τα τελευταία τρία χρόνια.

Όπως ανέφερε, η τεράστια αυτή αύξηση είναι απότοκο της σωστής κυβερνητικής πολιτικής σε ό,τι αφορά στον τομέα των αερομεταφορών αλλά και της άψογης συνεργασίας που υπάρχει με τον διαχειριστή των αεροδρομίων, την Hermes Airports.

Σε ό,τι αφορά στο αεροδρόμιο Πάφου, η συνολική αύξηση μέχρι στιγμής, σε σύγκριση με την περσινή χρον, είναι της τάξης του 5%. Εξαιρετικά σημαντικό είναι, όπως τόνισε, το γεγονός ότι στο αεροδρόμιο δραστηριοποιούνται πλέον και νέες εταιρείες, κάτι που συμβάλει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

Στο αεροδρόμιο Πάφου, πρόσθεσε, γίνεται εξαιρετική δουλειά σε ό,τι αφορά στον τομέα της αστυνόμευσης και γενικότερα, της ασφάλειας. Το σχέδιο που συμφωνήθηκε μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συμπλήρωσε, εφαρμόστηκε κατά γράμμα, πρακτική η οποία θα ακολουθηθεί και στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ερωτηθείς για το θέμα της αεροπορικής κίνησης κατά τη θερινή περίοδο ο κ. Υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο, σε συνεργασία με την Hermes, έχουν καταστρώσει κάποια σχέδια προώθησης του χειμερινού τουρισμού, μέσω της αύξησης της αεροπορικής κίνησης. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται άλλωστε, όπως σημείωσε, και ο ΚΟΤ καθώς στόχος όλων είναι η ενίσχυση της αεροπορικής κίνησης κατά τους χειμερινούς μήνες.

Καταλήγοντας, ο κ. Δημητριάδης διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για περαιτέρω αύξηση της αεροπορικής κίνησης.