Δημητρίου: Το μεταναστευτικό δεν θα αντιμετωπιστεί προσπαθώντας να καταγράψει κάποιος  αντιπολιτευτικούς πόντους

Δημητρίου: Το ότι η χώρα μας σηκώνει δυσανάλογο βάρος στο μεταναστευτικό, αποτυπώνεται και στο Πουρνάρα. Εκεί που οι λειτουργοί υπερβάλλουν εαυτών. Και βεβαίως κατανοούμε και τους κατοίκους της περιοχής. Πρέπει όμως να κατανοήσουμε και όλοι ότι ούτε το μεταναστευτικό θα αντιμετωπιστεί βάζοντάς το κάτω από το χαλί ή προσπαθώντας να καταγράψει κάποιος  αντιπολιτευτικούς πόντους.

Τα όσα είδαμε με τα μάτια μας στο Πουρνάρα αποτυπώνουν την οξύτητα του μεταναστευτικού ζητήματος, για την οποία μιλάμε διαρκώς ως Δημοκρατικός Συναγερμός αλλά και η κυβέρνηση. Το εύκολο είναι να κατηγορείται η κυβέρνηση, οι υπουργοί, οι υπηρεσίες του κράτους. Αυτό κάνει είτε ευθέως, είτε δια της τεθλασμένης, η αντιπολίτευση.

Κανείς όμως δεν σκέφτεται ότι οι συνθήκες σήμερα που φιλοξενούνται 2.500 άτομα στο Πουρνάρα, δεν είναι ίδιες με το καλοκαίρι όταν φιλοξενούνταν 600 άτομα. Η μαζική αύξηση αιτητών πολιτικού ασύλου, με την ισχυρή πλειοψηφία να εισέρχεται παράνομα από την πράσινη γραμμή, είναι ο πυρήνας του προβλήματος.

Το ότι η χώρα μας σηκώνει δυσανάλογο βάρος στο μεταναστευτικό, αποτυπώνεται και στο Πουρνάρα. Εκεί που οι λειτουργοί υπερβάλλουν εαυτών. Και βεβαίως κατανοούμε και τους κατοίκους της περιοχής. Πρέπει όμως να κατανοήσουμε και όλοι ότι ούτε το μεταναστευτικό θα αντιμετωπιστεί βάζοντάς το κάτω από το χαλί ή προσπαθώντας να καταγράψει κάποιος  αντιπολιτευτικούς πόντους.