Δημητρίου: Τα εθνικά θέματα δεν αποτελούν πεδίο εντάσεων για τη δημιουργία εντυπώσεων και κομματικών συμμαχιών

Αννίτα Δημητρίου: Τα εθνικά θέματα δεν αποτελούν πεδίο εντάσεων για τη δημιουργία εντυπώσεων και κομματικών συμμαχιών που έχουν ως στόχο την κυβέρνηση. Τα εθνικά θέματα στέκουν πάνω από τα κόμματα και δεν θα συμμετέχουμε σε αυτό τον παροξυσμό αντιπολιτευτικού μένους που οδηγεί σε διχασμό και περαιτέρω όξυνση αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Την ώρα που καταγράφεται κινητικότητα για το κυπριακό, που οι τουρκικές απειλές είναι επαναλαμβανόμενες αλλά και ενόψει της Ειδικής Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αυτή την κρίσιμη ώρα κάποιοι επιλέγουν να κινηθούν αποκλειστικά στην οδό της αφοριστικής κριτικής.

Οι όποιοι ισοπεδωτικοί ισχυρισμοί καταλογίζονται σε κυβέρνηση και Δημοκρατικό Συναγερμό για το σύνολο το θεμάτων που αφορούν το κυπριακό, δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα άλλο παρά το αντιπολιτευτικό μένος, τουλάχιστον έτσι παρουσιάζεται, το οποίο δεν σταματά ούτε μπροστά στα μεγάλα εθνικά θέματα.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός έχουμε ταχθεί εναντίον αυτής της τακτικής που τείνει να καταστεί πάγια για ορισμένους, ειδικότερα σε κάθε παράθυρο ευκαιρίας που παρουσιάζεται για επίτευξη προόδου στο κυπριακό. Επαναλαμβάνουμε για να καταστεί σαφές.

Τα εθνικά θέματα δεν αποτελούν πεδίο εντάσεων για τη δημιουργία εντυπώσεων και κομματικών συμμαχιών που έχουν ως στόχο την κυβέρνηση. Τα εθνικά θέματα στέκουν πάνω από τα κόμματα και δεν θα συμμετέχουμε σε αυτό τον παροξυσμό αντιπολιτευτικού μένους που οδηγεί σε διχασμό και περαιτέρω όξυνση αυτές τις κρίσιμες ώρες.