Δημητρίου: Συνετή οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης επιτρέπει την στήριξη σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου του εκλογικού επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου επιβεβαίωσε την “ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας”.

“Η πολιτική αυτή θέση γίνεται πράξη. Στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας έχει αποφασιστεί η επιπλέον οικονομική στήριξη 30 000 νοικοκυριών καθώς επίσης και την στήριξη πέραν των 30 000 συμπολιτών μας μεταξύ των οποίων χαμηλοσυνταξιούχοι, εγκλωβισμένοι και παθόντες” σημείωσε η κ. Δημητρίου.

Την ίδια ώρα, όπως τονίζει “η μετρημένη και σοβαρή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη επέτρεψε την επαναφορά του επιδόματος μάνας για το οποίο ήδη οι αιτήσεις έχουν ανοίξει για τις πολύτεκνες μάνες που δεν λαμβάνουν ΕΕΕ αφού αυτές θα το λάβουν χωρίς την διαδικασία αίτησης”.

“Μόνο μέσα από σύνεση, σοβαρότητα, εξορθολογισμό και σταθερά βήματα μπροστά το κράτος μπορεί να έχει το ρόλο που αρμόζει σε ένα σύγχρονο και ευρωπαϊκό κράτος, δηλαδή να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες τους και κυρίως αυτούς που τον έχουν περισσότερο ανάγκη” επισημαίνει.

Παράλληλα κάνει αναφορά και στον σημαντικό ρόλο της Κύπρου και στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αραβικού Κόσμου.

Όπως αναφέρει η ίδια η κ. Δημητρίου “μετά τις σημαντικές επαφές που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε Ηνωμένες Πολιτείες, ΕΕ, με ευρωπαίους ηγέτες, τον Πρόεδρο της Ρωσίας, τον Πρόεδρο της Γαλλίας, βρίσκεται στην Αθήνα και συμμετέχει στις εργασίες της δεύτερης Ευρω-Αραβικής Συνόδου”.

Σημειώνει επίσης πως “πρόκειται για μια πολύ σημαντική σύνοδο όπου θα συζητηθούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις της ΕΕ και του αραβικού κόσμου, πτυχές συνεργασίας σε ενέργεια, μεταφορές, ναυτιλία, εκπαίδευση αλλά και τομείς αμοιβαίων επενδύσεων”.

“Στο πλαίσιο της συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επαφές με ομολόγους του των Αραβικών Κρατών και κατά τις εργασίες της συνόδου θα τονίσει για ακόμη μία φορά τον ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος ως γέφυρα συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και του αραβικών χωρών” δήλωσε.

Τέλος καταλήγοντας, επισημαίνει πως “η Κύπρος ως το ανατολικότερο άκρο της ΕΕ μέσα από την στρατηγική και πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη ισχυροποιείται και ενισχύεται πολλαπλάσια από ότι το γεωγραφικό της μέγεθος με ουσιαστικό ευρύτερο ρόλο στις σχέσεις ΕΕ και Αραβικού Κόσμου”.