Δημητρίου: Σε νέο επίπεδο οι Σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας με Κοινό Πρόγραμμα Δράσης έως το 2020

Σε δηλώσεις της η Εκπρόσωπος Τύπου του εκλογικού επιτελείου Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου επισήμανε πως “οι σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας εισέρχονται σε ένα νέο επίπεδο και αναβαθμίζονται μέσω ενός Κοινού Προγράμματος Δράσης έως το 2020”.

“Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κύπρος υπολογίζουμε στον κρίσιμο ρόλο που παίζει η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και στην διαχρονική θετική θέση της στο εθνικό μας πρόβλημα. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του τη συμμετοχή και της Ρωσίας σε μια μελλοντική των Ηνωμένων Εθνών «Διάσκεψη για την Κύπρο». Ταυτόχρονα κατά τη συνάντηση ζήτησε να περάσουν μηνύματα προς την Τουρκία με στόχο να αλλάξει την αδιάλλακτη στάση της στο κυπριακό”, σημείωσε η κ. Δημητρίου.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως “εκτός από τις στενές πολιτικές και πολιτιστικές σχέσεις, η Κύπρος στις μέρες μας έχει όλο και πιο σημαντικές οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διερεύνησε και ενθάρρυνε ρωσικές επενδύσεις στην Κύπρο ενώ παράλληλα υπογράφηκαν σημαντικές διμερείς συμφωνίες σε διάφορους τομείς”.

“Η επίσκεψη αυτή στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής του Προέδρου Αναστασιάδη, μεταξύ άλλων, ενεργοποιεί τις δυο μεγάλες δυνάμεις μαζί με την στήριξη των εταίρων μας στην ΕΕ, αναδεικνύει και ισχυροποιεί την διεθνή μας υπόσταση και δημιουργεί προϋποθέσεις για την διεκδίκηση μιας λύσης στο κυπριακό που θα τερματίζει την τουρκική κατοχή” κατέληξε.