Δημητρίου: Οι συνεχείς επιθέσεις του ΑΚΕΛ προς δημοσιογράφους δεν ενισχύουν αλλά πλήττουν τη δημοκρατία

Δημητρίου: Οι συνεχείς επιθέσεις προς τους δημοσιογράφους από το ΑΚΕΛ προφανώς και δεν ενισχύουν αλλά πλήττουν τη δημοκρατία. Κι από την άλλη, η έλλειψη αντίδρασης από την Ένωση Συντακτών, όχι μόνο δεν προστατεύει το δικό τους λειτούργημα, αλλά δίνει πεδίο στο ΑΚΕΛ για να εντείνει και να κλιμακώνει τις άδικες επιθέσεις του.

Είναι με απογοήτευση που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες τις συνεχείς επιθέσεις του ΑΚΕΛ προς τον δημοσιογραφικό κόσμο. Είναι δε με μεγαλύτερη έκπληξη που δεν είδαμε καμία αντίδραση από την Ένωση Συντακτών. Δεν βρήκε ούτε μια γραμμή για να πει, για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί τα μέλη της.

Η ποιότητα της Δημοκρατίας διασφαλίζεται, θωρακίζεται και ανυψώνεται όταν οι δημοσιογράφοι αφήνονται ελεύθεροι ν’ ασκήσουν με αντικειμενικότητα το λειτούργημά τους. Ως κυβέρνηση και ως Δημοκρατικός Συναγερμός, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της κριτικής από δημοσιογράφους καθημερινά. Ποτέ δεν διανοηθήκαμε να ασκήσουμε κριτική στο δημοσιογράφο επειδή κάνει τη δουλειά του.

Ωστόσο, οι συνεχείς επιθέσεις προς τους δημοσιογράφους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προφανώς και δεν ενισχύουν αλλά πλήττουν τη δημοκρατία.

Κι από την άλλη, η έλλειψη αντίδρασης από την Ένωση Συντακτών, όχι μόνο δεν προστατεύει το δικό τους λειτούργημα αλλά δίνει πεδίο στο ΑΚΕΛ για να εντείνει και να κλιμακώνει τις άδικες επιθέσεις του.