Δημητρίου: Να αναγνωρίσουν οι πολίτες ποιοι επιλέγουν την θεωρία και ποιοι τις πράξεις

Να αναγνωρίσουν οι πολίτες ποιοι επιλέγουν την θεωρία και τις εξαγγελίες και ποιοι τα έργα και τις πράξεις δήλωσε η Εκπρόσωπος τυπου  του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου αναφερόμενη στη καταψήφιση της εκταμίευσης των €25 εκατομμυρίων για το ταμείο Αλληλεγγύης:

Εκεί όπου υπάρχει συγκεκριμένη, εφικτή και υλοποιήσιμη πρόταση δεν ψηφίζουμε αλλά προτιμούμε μόνο να διαφημίζουμε θεωρητικές προτάσεις και εισηγήσεις, πλείστες εκ των οποίων δεν είναι καν κοστολογημένες ή αν κοστολογηθούν θα χρειάζονται 3 προϋπολογισμούς του κράτους να υλοποιηθούν.

Αυτό συνέβη και χτές στην Βουλή αναφορικά με το ταμείο αλληλεγγύης όπου στην πράξη τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την εκταμίευση των 25 εκατομμυρίων με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο κονδύλι να χαθεί καθώς δεν μπορεί να μεταφερθεί στον προϋπολογισμό του 2018.

Δεν δέχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εγκρίνουν την αποδέσμευση χωρίς να συζητήσουν καν την οποιαδήποτε τροποποίηση στην συνέχεια ή να βάλουν έστω τους δικούς τους όρους. Επέλεξαν απλά την καταψήφιση αφήνοντας το πρόβλημα να αιωρείται χωρίς συγκεκριμένη βάση επίλυσης ή έστω δρομολόγησης αν και κατά τα άλλα όλοι συμφωνούσαν ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί το δυσανάλογο τίμημα που πλήρωσαν αυτές οι κατηγορίες συμπολιτών μας.

Είναι στην κρίση των πολιτών λοιπόν να αναγνωρίσουν ποιοι επιλέγουν την θεωρία και τις εξαγγελίες και ποιοι τα έργα και τις πράξεις.

Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά και αποτελεσματικά στις όποιες προκλήσεις και προβλήματα, με συγκεκριμένα και υλοποιήσιμα έργα προς όφελος όλων των πολιτών.