Δημητρίου: Νέα φάση υλοποίησης της ενεργειακής μας στρατηγικής

Με ευχές άρχισε τις σημερινές της δηλώσεις η Εκπρόσωπος τύου του επιτελείου του Προέδρου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου:

“Χρόνια πολλά σε όλους και όλες με υγεία και προσωπική ευτυχία. Οι μέρες αυτές ας αποτελέσουν την αφορμή για να ενώσουμε δυνάμεις για τα μεγάλα θέματα της πατρίδας καις και την Κύπρο που όλοι ονειρευόμαστε”.

“Το γεωτρύπανο της ιταλικής ΕΝΙ αρχίζει γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ. Το γεωτρύπανο Saipem 12000 μπαίνει στην Καλυψώ και ξεκινά η γεώτρηση στο τεμάχιο 6. Περνάμε λοιπόν σε μια νέα φάση όσον αφορά την υλοποίηση της ενεργειακής μας στρατηγικής.

Εξάλλου μέχρι το τέλος του μήνα θα ακολουθήσει ακόμη μια γεώτρηση από την ΕΝΙ στο τεμάχιο 3 και άλλες δύο γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10 από την Exxon Mobil που είναι προγραμματισμένες το καλοκαίρι.

Το μήνυμα που αποστέλλεται, παρόλες τις προκλήσεις εκ μέρους της Άγκυρας, είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ενδυναμωμένη και αναβαθμισμένη όσο ποτέ προχωρά συντονισμένα και στοχευμένα στην ενάσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και στην υλοποίηση της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης, με σύμμαχο της μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες δηλώνουν αισιόδοξες για τις προοπτικές που υπάρχουν γι’αυτό εξάλλου και έχουν επενδύσει εκατομμύρια ευρώ στην κυπριακή ΑΟΖ.

Θα επαναλάβουμε και σήμερα τον στόχο που δεν είναι άλλος από το να καταστεί η Κύπρος ενεργειακός πυλώνας στην περιοχή με πρώτό λόγο και ρόλο στην διαμόρφωση των γεωπολιτικών δεδομένων μεταξύ ΕΕ και χωρών της περιοχής.”