Δημητρίου: Η πραγματική οικονομική ανάπτυξη πρέπει να συνεχιστεί

Σε δηλώσεις της, η  Εκπροσώπος Τύπου του Υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου για τον Κρατικό Προυπολογισμό του 2018 ανέφερε ότι η  πραγματική οικονομική ανάπτυξη πρέπει να συνεχιστεί:

“Ξεκίνησε σήμερα η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018. Ο προϋπολογισμός είναι κομβικής σημασίας γιατί αποτυπώνει την επίτευξη της οικονομικής σταθερότητας και βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και την διατήρηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης.

Ο προϋπολογισμός για το 2018 αποτελεί τον 5ο κατά σειρά προϋπολογισμό της παρούσας κυβέρνησης. Είναι πλεονασματικός και αναπτυξιακός με ξεκάθαρη επίτευξη στόχων, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με βελτίωση της διαχείρισης των δημοσίων αναγκών και κάλυψη πρόσθετων αναγκών του κράτους και των πολιτών.

Ο στόχος έχει επιτευχθεί. Από την πτώχευση προχωρήσαμε στην ανάπτυξη, μειώθηκε το δημόσιο χρέος και σημειώθηκε ορθολογική διαχείριση μακριά από ασύστολες δαπάνες και ελλείμματα.

Αν και ο προϋπολογισμός συζητείται και θα ψηφιστεί εν μέσω προεκλογικής, αναμένεται από όλα τα κόμματα να συμπεριφερθούν υπεύθυνα και να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

Η πραγματική οικονομική ανάπτυξη πρέπει να συνεχιστεί. Η πατρίδα μας δεν μπορεί να μπει ξανά σε περιπέτειες.”