Δημητρίου: Η πολιτική και η στρατηγική του Νίκου Αναστασιάδη μετατρέπει την Κύπρο σε ένα αξιόπιστο κράτος με κύρος και προοπτική

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου, ανέφερε πως “η πολιτική και η στρατηγική του Νίκου Αναστασιάδη μετατρέπει την Κύπρο σε ένα αξιόπιστο κράτος με κύρος και προοπτική”.

Παράλληλα σημείωσε πως “το κύρος και η αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας με Πρόεδρο τον Νίκο Αναστασιάδη διευρύνεται και ενισχύεται καθημερινά. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στην Γαλλία και συναντάται με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών”.

“Η θέση αρχών που παραδοσιακά τηρεί η Γαλλία στα θέματα που αφορούν την Κύπρο αλλά και τα ευρωπαϊκά δρώμενα, δεδομένης και της θέσης της ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι μεγίστης σημασίας, όπως μέγιστης σημασίας είναι και ο ρόλος της Γαλλίας στο ενεργειακό πλέγμα της ΕΕ και της ευρύτερης περιοχής μας. Μια συνάντηση η οποία πραγματοποιείται μετά τις εξίσου πολύ σημαντικές επαφές που ήδη είχε σε Ηνωμένες Πολιτείες, ΕΕ, με τους Ευρωπαίους ηγέτες του ΕΛΚ και τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν” τόνισε.

Την ίδια στιγμή επισήμανε πως “η Κύπρος εξελίσσεται σε παράγοντα σταθερότητας και ενεργειακό σταυροδρόμι. Με την στρατηγική και πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη οι τριμερείς συνεργασίες με Ελλάδα, Αίγυπτο και Ισραήλ αναβαθμίζονται σε τετραμερείς με την συμμετοχή της Ιταλίας, μια εξέλιξη για την οποία προσδίδει ιδιαίτερη σημασία η ίδια η ΕΕ”.

“Αυτή είναι η Κύπρος και αυτή είναι η σταθερή μας πορεία για την περαιτέρω αναβάθμιση αλλά και αξιοποίηση του ρόλου του κράτους μας στα επόμενα χρόνια, ένα αξιόπιστο κράτος με κύρος και ισχυρή προοπτική” κατέληξε.