Δημητρίου: Η Κύπρος μετατρέπεται σε κόμβο πολιτικής, οικονομικής και ενεργειακής σταθερότητας και συνεργασίας

“Με συγκεκριμένα και συγκροτημένα βήματα, η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη αποδεικνύει στην πράξη ότι η Κύπρος μετατρέπεται σε κόμβο πολιτικής, οικονομικής και ενεργειακής σταθερότητας και συνεργασίας” αναφέρει σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου του εκλογικού επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου.

Παράλληλα σημείωσε πως “ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Σισι λαμβάνουν μέρος στην 5η τριμερή σύνοδο κορυφής εδώ στην Λευκωσία. Πρόκειται για μια ιστορική σύνοδο η οποία ως στόχο έχει την ενίσχυση της κοινής δράσης και συνεργασίας με κέντρο αναφοράς την ενέργεια, την οικονομία αλλά και θέματα γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος”.

“Η Κυπριακή Δημοκρατία μεθοδικά, στοχευμένα, στρατηγικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες μέσα από την στρατηγική του Νίκου Αναστασιάδη αναδεικνύεται ως ο βασικός άξονας συνεργασίας και σταθερότητας μεταξύ των χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο” επθισήμανε.

Έχει λόγο, είπε, ρόλο και κύρος κομβικής σημασίας για την υλοποίηση αποφάσεων κατά άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο, ως προς τη διαμόρφωση του γεωπολιτικού και ενεργειακού σχεδιασμού της ευρύτερης περιοχής, ενός σχεδιασμού για τον οποίο ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύει και η ίδια η ΕΕ.

“Αν σήμερα μπορούμε να μιλάμε για περιφερειακό ενεργειακό σχεδιασμό στην Ανατολική Μεσόγειο, με προεκτάσεις και στην ΕΕ, αυτό οφείλεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική χωρίς ιδεολογικές εμμονές και αγκυλώσεις, ηγείται και εργάζεται με σύνεση για τα συμφέροντα της χώρας μας” κατέληξε.