Δημητρίου: Η Κύπρος μαζί με την Ελλάδα συνεχίζει σε ξεκάθαρο πολιτικό πλαίσιο για λύση του Κυπριακού

Σε δηλώσεις της η Εκπρόσωπος Τύπου του Επιτελείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου, τονίζοντας πως “συνεχίζουμε μαζί με το ξεκάθαρο πολιτικό πλαίσιο για λύση του Κυπριακού”.

Με τις δηλώσεις του ο Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέφερε πως «εχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε μια δραστήρια πολιτική για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, όπως περιγράφεται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας» καθώς και την θέση ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε μια ενωμένη Κύπρο της οποίας η Ασφάλεια να είναι εγγυημένη από την Τουρκία, υπό την απειλή στρατιωτικής επέμβασης».

Πάνω σε αυτή την δήλωση τοπόθετήθηκε και η κ. Δημητρίου τονίζοντας πως “αυτή είναι και η κατεύθυνση της δικής μας πλευράς, η κατεύθυνση της πολιτικής του Προέδρου Αναστασιάδη”.

“Η Κύπρος μαζί με την Ελλάδα συνεχίζει σε αυτό το ξεκάθαρο πολιτικό πλαίσιο, όπου στόχος είναι η εξεύρεση λύσης, η οποία να καθίσταται βιώσιμη αλλά και η οποία θα επιτρέπει στην Κυπριακή Δημοκρατία να είναι ένα πραγματικά ανεξάρτητο και «φυσιολογικό» κράτος, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικό στρατό, όπως ακριβώς δηλαδή δήλωσε και ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ” επισημαίνει.

“Αυτή είναι η δική μας πολιτική πορεία και αποφεύγουμε θέσεις υποψηφίων που εισηγούνται –κατ’ αντίθεση και με τη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό κατά την συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο-, εγκατάλειψη των παραμέτρων και ψηφισμάτων του ΟΗΕ για τη λύση του Κυπριακού” καταλήγει.