Δημητρίου: Η θρησκευτική ταυτότητα και τα σύμβολα της πίστεως πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστά

Αννίτα Δημητρίου: Σεβαστή η ελευθερία έκφρασης και πόσο μάλλον το δικαίωμα έκφρασης ενός καλλιτέχνη. Το δικαίωμα όμως αυτό δεν πρέπει να επεκτείνεται εκεί που προσβάλλονται σύμβολα, θεσμοί, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και επιδεικνύεται έλλειψη σεβασμού προς θρησκευτικές αντιλήψεις ενός ολόκληρου λαού.

Σεβαστή η ελευθερία έκφρασης και πόσο μάλλον το δικαίωμα έκφρασης ενός καλλιτέχνη. Το δικαίωμα όμως αυτό δεν πρέπει να επεκτείνεται εκεί που προσβάλλονται σύμβολα, θεσμοί, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και επιδεικνύεται έλλειψη σεβασμού προς θρησκευτικές αντιλήψεις ενός ολόκληρου λαού.

Η θρησκευτική ταυτότητα και τα σύμβολα της πίστεως πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστά όπως ορίζεται και στην Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Έχουμε δικαίωμα να ασκήσουμε κριτική σε τέτοιες δημοσιεύσεις, όπως ανάλογη ευαισθησία ή ανταπόκριση θα υπήρχε ή θα έπρεπε να υπάρχει για κάθε θρησκεία ή κάθε ταυτότητα.

Θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε απόλυτα προσεκτικοί και συνειδητοποιημένοι σε ό,τι αφορά στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια πόσο μάλλον όταν διαμορφώνονται συνειδήσεις νέων ανθρώπων.