Δημητρίου: Η διαχείριση του μεταναστευτικού μπορεί να γίνει σωστά μέσα από την ψήφιση νομοθεσιών

Δημητρίου: Η διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού μπορεί να γίνει σωστά και ολοκληρωμένα μέσα από την ψήφιση νομοθεσιών από τη Βουλή. Η υπερψήφιση, τόσο της συνταγματικής τροποποίησης όσο και των νομοσχεδίων είναι αναγκαία, ούτως ώστε, μαζί με τα νομοσχέδια που αντιμετωπίζουν τους εικονικούς γάμους και μαζί με τις αποφάσεις που αντιμετωπίζουν τους εικονικούς φοιτητές, να ενισχύσουμε την πολιτική για το άσυλο.

Η διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος μπορεί να γίνει σωστά και ολοκληρωμένα μέσα από την ψήφιση νομοθεσιών από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Είναι η έκφραση και η εφαρμογή της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτού του κυρίαρχου ζητήματος.

Μια παράμετρος, είναι ο χρόνος εξέτασης των αιτήσεων για πολιτικό άσυλο. Αυτή την Παρασκευή, στην Ολομέλεια της Βουλής, έχουμε ενώπιον μας συνταγματική τροποποίηση που απαιτεί και ελάχιστο αριθμό ψήφων και άλλα τρία νομοσχέδια που αντιμετωπίζουν ακριβώς αυτή την παράμετρο.

Ακόμη και μετά την ψήφιση, ο χρόνος εξέτασης μιας αίτησης για πολιτικό άσυλο θα μειωθεί στις 50 μέρες, που είναι κατά πολύ περισσότερες από τις μέρες που οι άλλες χώρες της ΕΕ χρειάζονται για να εξετάσουν.

Η υπερψήφιση, τόσο της συνταγματικής τροποποίησης όσο και των νομοσχεδίων είναι αναγκαία, ούτως ώστε, μαζί με τα νομοσχέδια που αντιμετωπίζουν τους εικονικούς γάμους και μαζί με τις αποφάσεις που αντιμετωπίζουν τους εικονικούς φοιτητές, να ενισχύσουμε την πολιτική για το άσυλο και να δώσουμε λύσεις σε αυτό το μεγάλο ζήτημα.