Δημητρίου: Η απόφαση για απόσυρση του νομοσχεδίου είναι πράξη ευθύνης

Η απόφαση για απόσυρση του νομοσχεδίου είναι πράξη ευθύνης. Η κυβέρνηση θα φέρει μέσα στις επόμενες μέρες προτάσεις που θα στηρίξουν περαιτέρω τις κυπριακές επιχειρήσεις, κυρίως τις μικρομεσαίες, τους εργαζομένους και την οικονομία του τόπου. Δεν χάσαμε ποτέ, δεν θα χάσουμε ούτε τώρα, τον ορθολογισμό και την υπευθυνότητά μας για το καλό της κοινωνίας και της οικονομία, τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

Στόχος της κυβέρνησης και του Δημοκρατικού Συναγερμού, από την πρώτη μέρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα, ήταν και παραμένει η στήριξη των συμπολιτών μας που πλήγηκαν περισσότερο. Όλες οι αποφάσεις, όλα τα πολιτικά μέτρα που πάρθηκαν και συνεχίσουν να παίρνονται κινούνται γύρω από αυτόν τον άξονα.

Σ’ αυτό αποσκοπούσε και το νομοσχέδιο που αποσύρθηκε σήμερα. Στο να δοθούν στις επιχειρήσεις, κυρίως στις μικρές και στις μεσαίες, εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα ρευστότητας. Πρόθεση της κυβέρνησης και του Δημοκρατικού Συναγερμού, ήταν να δοθεί ρευστότητα στις κυπριακές επιχειρήσεις, μέσα από ευνοϊκούς όρους δανεισμού και κρατικές εγγυήσεις, που συνεπάγεται στήριξη στους εργαζόμενους, στην οικονομία και στην κοινωνία.

Δυστυχώς, παρά την όλη καλή διάθεση της κυβέρνησης που αποδείχτηκε στην πράξη μέσα από τη διαδικασία, οι τροπολογίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης μετουσίωναν το χειροπιαστό αυτό μετρό σε ένα ανεφάρμοστο και αντισυνταγματικό νόμο.

Η απόφαση για απόσυρση του νομοσχεδίου είναι πράξη ευθύνης.

Η κυβέρνηση θα φέρει μέσα στις επόμενες μέρες προτάσεις που θα στηρίξουν περαιτέρω τις κυπριακές επιχειρήσεις, κυρίως τις μικρομεσαίες, τους εργαζομένους και την οικονομία του τόπου. Δεν χάσαμε ποτέ, δεν θα χάσουμε ούτε τώρα, τον ορθολογισμό και την υπευθυνότητά μας για το καλό της κοινωνίας και της οικονομίας.