Δημητρίου: Επιβεβαιώνεται η προοπτική από την Ιταλικό Κολοσσό ΕΝΙ

Σε γραπτή ανακοίνωση της η εκπρόσωπος τύπου του επιτελείου Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “Επιβεβαιώνεται η προοπτική από την Ιταλικό Κολοσσό ΕΝΙ”.

Συνεχίζοντας η κ Δημητρίου ανέφερε:

“Η ηγεσία του ενεργειακού κολοσσού ΕΝΙ σε συνάντηση σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο ενεργειακός μας σχεδιασμός αποδίδει, ενισχύεται και φέρει αποτελέσματα.

Μόλις 9 μήνες από την αδειοδότηση, ο ενεργειακός κολοσσός ΕΝΙ θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις αρχίζοντας από τον στόχο Καλυψώ στο τεμάχιο 6 και ακολούθως στο τεμάχιο 3. Η γεώτρηση θα αρχίσει από τα τέλη του μήνα και αυτό επειδή όλες οι παράλληλες διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν από πλευράς κυβέρνησης έγιναν μεθοδικά και συντονισμένα.

Την στιγμή λοιπόν που κάποιοι αμφισβητούν την στρατηγική της κυβέρνησης Αναστασιάδη στον τομέα της ενέργειας, με συνέπεια και σύνεση προχωράμε σε γεωτρήσεις με την συνεργασία Κύπρου, Ιταλίας και Γαλλίας, αφού και η TOTAL συμμετέχει κατά 50% στο συγκεκριμένο τεμάχιο.

Ταυτόχρονα, καταστρατηγείται η πιθανότητα συνεργασίας με Αίγυπτο για τον υποθαλάσσιο αγωγό αλλά συζητούνται και άλλες προοπτικές που μπορούν να αναπτυχθούν στην Ανατολική Μεσόγειο με την Κυπριακή Δημοκρατία να είναι αδιαμφισβήτητα ο κεντρικός άξονας συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και χωρών Μέσης Ανατολής.

Μέσα από την στρατηγική, την σταθερότητα και την πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη μια νέα εποχή εγκαινιάζεται στην περιοχή για τα ενεργειακά δεδομένα με πρωταγωνιστή την Κυπριακή Δημοκρατία και τους μεγαλύτερους ενεργειακά κολοσσούς στο διεθνές προσκήνιο.

Αυτή είναι η προοπτική, αυτή είναι η στοχευμένη και εφικτή στρατηγική που αποδίδει.”